Olay, Salı günü öğle saatlerinde Bayındır ilçesi Hasköy Mahallesi'nde meydana geldi. Hüseyin N. ile torunu Halit N. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Hüseyin N., torununa av tüfeğiyle ateş açtı. Halit N., sırtına isabet eden saçmalarla kanlar içinde kaldı, Hüseyin N. ise jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine adrese jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Halit N.’un öldüğü belirlendi. N.'un cenazesi, jandarma ve savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. Hüseyin N. ise jandarma tarafından gözaltına alındı. Otopsi işlemleri tamamlanan Halit N., ilçede toprağa verildi.

'HEM KÖYLÜLERE HEM BİZE ZORLUK ÇIKARIYORDU'

Olayın ardından gözaltına alınan Hüseyin N.'un, jandarmadaki ifadesinde, "Torunum sık sık kendini kaybedip hem köylüye hem de ailesine zorluk çıkarıyordu. Bizi sürekli bize zarar vermekle tehdit ediyordu. Olay günü de bağırmaya başladı. Korkutmak için havaya ateş etmek istedim ama yaşlı olduğum için tüfeğin kontrolünü kaybettim" dediği bildirildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından Hüseyin N.'un, sevk edildiği adliyede ev hapsine alınmasına hükmedildi.

Bu arada, Halit N.'un bipolar bozukluk nedeniyle psikolojik tedavi gördüğü, ilaçlarını aksattığı için öfke kontrolünü sürekli yitirdiği ve ailesiyle sık sık tartıştığı belirtildi.