Asit pompası ve sızdırmazlık elemanları farklı sektörlerde çok önemli rol üstlenen unsurlardır. Bu nedenle asit pompası ve sızdırmazlık elemanları kaliteli ve kullanım alanına uygun özelliklerde seçilmelidir. Alanının önde gelen isimlerinden TPM Mühendislik ile iletişime geçerek uzmanlığından ve deneyiminden faydalanmak işletmeler açısından pek çok avantaj sağlayacak etkili çözümlere erişmek anlamına gelmektedir.

Pompalar likit fazdaki akışkanların bir yerden bir başka yere taşınması için kullanılan makinelerdir. Çok geniş kullanım alanı olan pompalar otomotivden tarıma, iklimlendirmeden tıpa, otomotivden petrol ve doğalgaz endüstrisine kadar teknik uygulamaların hemen hepsinde kullanılır.

Kullanım alanına ve amacına göre pompaların çalışma prensipleri farklılaşabilir. Genellikle pistonlu, dişli ya da rotorlu olarak pompa üretimi yapılır. İlettikleri sıvıya ve bu sıvıları ne kadar basınçlandırdıklarına göre pompa üretimi farklı kapasitelerde yapılabilir.

Pompaların sınıflandırılmasında kullanılan diğer bir etken de sıvının cinsi ve özellikleridir. Pompaların tasarımı su, solvent, ilaç, asit ve yağ gibi farklı sıvı türlerine göre farklılaşabilir. Asit ya da asit türevi herhangi bir sıvıda kullanılan pompalara asit pompası denilir.

Asit Pompası Seçimi Belirli Kriterlere Göre Yapılmalıdır

Asit pompası; asidik özelliklere sahip sıvıların bir yerden bir başka yere aktarılması ya da sirküle edilmesi amacıyla kullanılan pompa türüdür. Kullanılan asit türüne uygun malzemeler kullanılarak üretilmeleri ve mekanik tasarımlarının bu doğrultuda yapılması asit pompalarının en önemli özellikleri arasında sayılabilir. Genel anlamda asitler aşındırıcı etkiye sahip sıvılardır. Bu nedenle asit pompaları üretilirken asidin temas ettiği alanlarda asite karşı dirençli malzemeler kullanılması zorunludur.

Asit pompalarının kullanım alanı ve amacı nedeniyle tasarımlarında ve üretimlerinde hangi malzemelerin tercih edildiği en önemli noktalardan biridir. Bu yüzden asit pompaları gövde ve yatak, fan ve sızdırmazlık elemanları olmak üzere ayrı ayrı incelenmelidir.

Asit pompası üretimi sırasında gövde ve fan kısımlarında kullanılan malzemeler genellikle polipropilen (PP) ya da polivinildenflorit ya da polivinilidendediflorit (PVDF) olur. O-Ring elemanı sıvıyla temas halindeki  yüzeylerden biridir. Bu nedenle çoğunlukla O-Ring elemanlarında Ethylen Propylene Diene Monomer (EPDM) ya da Viton (FKM) malzemelerin kullanımıyla karşılaşılır. Alüminyum oksit malzemeler sıklıkla pompa şaftlarında kullanılır. PTFE yani teflon veya Karbon ise asit pompası içindeki yataklarda kullanılan malzemedir.

Asit Pompası Neden Kullanılır?

Asit pompaları en çok kimya sanayiinde kullanılır. Elektrikli motorları ve santrifüj özellikleri en yüksek kapasitelerde dahi tehlikeli sıvıların transferinde asit pompalarının en iyi performansı sergilemesini sağlar. Santrifüj pompalar termoplastik malzemeden üretilirler ve sıvıların en hızlı şekilde aktarılmasını gerektiren proseslerde kullanılır. Kapasitesine göre değişen elektrik motorlu pompa çeşitleri olarak da tanımlanabilirler.

Manyetik pompalar asit uygulamalarındaki en önemli seçenekler arasında yer alır. Kurutulmuş mıknatısla çevrelenen iç fanı ve manyetik kuvvetiyle en tehlikeli akışkanların transferlerinde kullanılmaları mümkündür. Hassas akışkanların söz konusu olduğu uygulamalarda asit pompalarının kullanılması söz konusu olur. Önemli olan nokta asit pompası seçilirken akışkanın cinsiyle kimyasal dayanım unsurlarına uygun özelliklere sahip olan ürünlerin değerlendirilmesidir.

Özel hermetik tasarımlara sahip olan manyetik kaplinli pompalar kimyasal maddelerin, aşındırıcı sıvıların, patlayıcı ve yanıcı sıvıların olası kaçaklarının önlenmesini sağlar. Bu sayede pompayla ilgili süreçleri yürüten kişiler ve çevre açısından tehlikeye neden olabilecek durumlar önlenebilir.

Sızdırmazlık özelliği sayesinde pahalı akışkanların kaybı önlenebilir, olası yeniden doldurma maliyetleri ortadan kaldırılarak ekonomik açıdan da önemli bir tasarruf sağlanabilir. Manyetik kaplinli pompalar aynı zamanda son derece güvenli ürünlerdir. Basit tasarımları dolayısıyla bakım ihtiyaçları da sınırlıdır. Normal şartlar altında herhangi bir bakım gereksinimi ortaya çıkmadan on yıldan fazla süreyle çalışabilirler. Bu da sık bakım yapılması gerekliliğini ortadan kaldırır. Ancak her iki yılda bir O-Ring’ler ve yataklar kontrol edilerek herhangi bir aşınma olmadığından emin olunmalıdır. Kaplin bağlantıları ise motor/pompa ayarı gerekliliği bulunmadığından son derece kolay bir şekilde yapılabilir.

Asit Pompası Nasıl Kullanılır?

Asit pompası kullanımı en çok kimya endüstrisi ile tehlikeli akışkanların kullanılması yoluyla sıvı transferi yapılması söz konusu olan proseslerde söz konusu olur. Asitlerin yanı sıra bazlar, solventler, deniz suyu ya da tuzlu su basımı, kimyasal madde taşıyan tankerler, ilaç hammaddeleri, enjeksiyon kalıplarının temizlenmesi, ultra saf suların transfer edilmesi ve viskoziteye göre her tür akışkanın transferi noktasında asit pompasından yararlanılabilir. Öncelikli olarak agresif ve aşınmaya neden olması riski bulunan sıvıların transferi sürecinde asit pompaları kullanılır.

Genellikle tehlike sınıfta değerlendirilen ve aşındırıcı etkisi olan sıvılar asit pompalarının temel kullanım alanını oluşturur. Bu özellikteki sıvıların dahil olduğu hemen her kimyasal proseste asit pompalarının kullanılması söz konudur. Başta kostik ya da sodyum hidroksit gibi asidik ve bazik özellikli sıvılar olmak üzere aşındırıcı etki taşıyan her tür sıvının transferinde, sirkülasyonunda ve filtrasyonunda asit pompası kullanımından faydalanılması gerekmektedir.