ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığıyla 2007 yılında hayata geçirilen "Gelecek Turizmde"nin bu yıl destekleyeceği projelerden biri olan "Troia Kültür Rotası" tanıtıldı.

Vali Orhan Tavlı'nın ev sahipliğinde İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) temsilcileri ve muhtarlar ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Troia Kültür Rotası üzerindeki 21 köyün muhtarının ve bölgede yapılan arkeolojik kazıların başkanlarının da yer aldığı toplantıda Proje Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Boz, projeyle ilgili ayrıntıları anlattı.

Vali Orhan Tavlı ise Çanakkale'nin destanlar şehri olduğunu belirterek, "Troia Yılı kapsamında hayata geçen bu proje ile insanlığın tarihine ışık tutulacak. El birliği ve gönül birliğiyle projeye destek olacağız." dedi.

Kültüre ve turizme yapılan katkıların uzun vadede hem toplumun hem de ülkenin kalkınmasındaki faydalarını anlatan Tavlı, bu alanda yatırım yapan özel sektör kurum ve kuruluşlarına her tür desteğin verilmesi gerektiğini kaydetti.

Bakanlık Kültür ve Turizm Uzmanı grup sorumlusu Beril Yamaner de bölgede sürdürülebilir turizme katkı sağlayacaklarını ifade etti.

"Gelecek Turizmde" çalışmasının 10 yıldır, ülke genelinde turizm potansiyeline sahip alanlarda, var olan potansiyelin değerlendirilmesi ve turizme kazandırılabilmesi amacıyla sürdürüldüğünü hatırlatan Yamaner, şöyle devam etti:

"Bu yıl desteklediğimiz projelerden biri de Çanakkale’de Troia Kültür Rotası Projesi. Projenin sosyal ve kültürel iş birliği sayesinde kültürel mirasın ve değerlerin tanınması, korunması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında sürdürülebilir turizme önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. 2018’in Troia Yılı ilan edildiği bu dönemde, Çanakkale’de gerçekleşecek bir projeyi desteklemeyi önemli buluyoruz."