TUNCELİ (AA) - Tunceli'de iki gündür devam eden kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiledi.

Kentte dün sabah saatlerinden itibaren etkisini sürdürün kar yağışı sebebiyle kar kalınlığı il merkezinde 20 santimetreye, Hozat ve Ovacık ilçelerinde ise 50 santimetreye ulaştı.

Kar yağışı ve tipi, Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolunun bin 900 rakımlı Cankurtaran mevkisinde ulaşımda aksamalara yol açtı.

Zincirsiz araçların geçişine izin verilmeyen karayolunda, çok sayıda tır ve kamyon Pülümür ilçesi çıkışında havanın normale dönmesi için bekletildi.

Olumsuz hava koşullarının da etkisiyle Tunceli-Pülümür karayolunda Zağge mevkisinde kayganlaşan yolda virajı alamayan bir tır yoldan çıkarak devrildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Tunceli'nin yanı sıra Erzincan'da da etkili olan kar yağışı ve tipi yüzünden dün gece İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Ankara Esenboğa Havalimanın'dan Erzincan'a gelmek üzere havalanan 2 uçak, görüş mesafesinin düşmesi yüzünden Erzincan'a inemedi. Uçak, Elazığ Havalimanı'na yönlendirildi.

Erzincan'a hareket eden Havaş'a ait bir otobüs de Pülümür ilçesindeki Cankurtaran mevkisinde olumsuz hava koşulları nedeniyle yoldan çıkarak, şarampole devrildi.

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, yolcular bölgeye gönderilen başka araçlarla Erzincan'a götürüldü.

Karayolları 86. Tunceli Şube Şefliğine bağlı ekipler, Tunceli-Elazığ ile Tunceli-Pülümür-Erzincan karayollarının yanı sıra ilçe yollarını açık tutmak için karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.