ANKARA (AA) - Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından "TÜRKSOY Basın Ödülü"ne layık görülen Türk dünyası gazetecileri, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'a ziyarette bulundu.

TÜRKSOY'dan edinilen bilgiye göre, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Fırat Purtaş ve beraberindeki heyeti makamında kabul eden Yayman, ziyaret nedeniyle gazetecilere teşekkür etti.

Türk halkları arasındaki kültürel ilişkilerin gelişimi açısından TÜRKSOY'un yaptığı faaliyetlerin hayati önem taşıdığını vurgulayan Yayman, bu faaliyetlerin duyurulmasında Türk dünyası basın temsilcilerine görev düştüğünü söyledi.

Yayman, Türk cumhuriyetleri ve halkları arasında sosyal, kültürel, ekonomik ilişkilerin gelişimi ve entegrasyonun sağlanması için "dilde, fikirde, işte birlik" şiarıyla hep birlikte çalışmak gerektiğinin altını çizdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının faaliyetleri ve üstlendiği görevler hakkında da basın mensuplarına bilgi veren Yayman, görüşmeye Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya Federasyonuna bağlı Başkurdistan ve Tataristan, Moldova'ya bağlı Gagavuz Yeri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Bulgaristan, Makedonya ve Kosova'dan katılan basın mensuplarından kendi ülkeleri ve çalıştıkları kurumlarla ilgili kendi dillerinde bilgi aldı.