DARÜSSELAM (AA) - Türk hayırseverler içme suyu sıkıntısının yaşandığı Tanzanya'da yerel halk için su kuyuları açtırdı.

İstanbullu hayırsever bir aile, Zanzibar adasının Tuntuni bölgesinde, Karamanlı bir hayırsever ise ülkenin Bagamoyo kasabasında su kuyusu açtırdı.

Zanzibar'daki açılışa katılan Türkiye’nin Darüsselam Büyükelçisi Ali Davutoğlu'nun eşi Yeşim Meço Davutoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'den gelen yardımlar ile Zanzibar'da "Sahur Ayar" adıyla bir su kuyusu açtırdıklarını söyledi. Davutoğlu, "Tanzanya gibi fakir bir Afrika ülkesinde bulunmamız sebebiyle hayırsever Türk halkının yardımlarına öncü olmaya çalışıyoruz." dedi.

Bölgedeki su ihtiyacına değinen Davutoğlu, "Bu su kuyusu ile yaklaşık 2 bine yakın insanın su ihtiyacı giderilmiş olacak. Biz Türkiye'de su noktasında sıkıntı çekmiyoruz ama Zanzibar'ın birçok bölgesinde temel ihtiyaç maddesi olan suyun temin edilmesinde büyük güçlüklerle karşılaşılıyor." diye konuştu.

Öte yandan, Karamanlı bir hayırseverin desteği ile Tanzanya’nın Bagamoyo kasabasında da su kuyusu açıldı. Rehema Vakfı'ndan yapılan açıklamada, "Merhume Saide Saba Dinç" adıyla açılan su kuyusundan yaklaşık 2 bin 500 kişinin faydalanacağı belirtildi.