ERZİNCAN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Binali Yıldırım'ın koordinasyonuyla Ukrayna'dan getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkü ailelere, Türk Kızılayınca gıda yardımı yapılmasına başlandı.

Türk Kızılayınca, Üzümlü ilçe merkezi ve ilçeye bağlı Bayırbağ köyündeki TOKİ konutlarında iskan ettirilen toplam 570 Ahıska Türkü aileye dağıtılması amacıyla içerisinde 20 çeşit kuru gıda bulunan yardım paketleri hazırlandı.

Ailelere 10 kişilik ekip tarafından dağıtılan yardımlar, 3 gün içerisinde belirlenen tüm Ahıska Türkü ailelere ulaştırılacak.

İlçenin Fatih Mahallesi'ndeki gıda yardımı dağıtımına katılan Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata, gazetecilere yaptığı açıklamada Türk Kızılayı olarak Ahıska Türkü 570 aileye 20 çeşitten oluşan gıda paketi hazırlayıp dağıtmaya başladıklarını ifade etti.

Bayata, bu yardımların kısa sürede Ahıska Türklerine dağıtılacağını aktararak ihtiyaç olması halinde daha sonra da benzer yardımlarda bulunacaklarını anlattı.

Yardım alan Ahıska Türklerinden Vahid Mirza da "Bizlere çok emek veriliyor. İnşallah milletimiz verilen emekleri kıymetini bilecek. Devletimizden Allah razı olsun, para, gıda gibi bütün ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." dedi.

Ahıska Türkü Alim Şahbaz da "Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile yardımlarda emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bize çok iyi bakıyorlar, her eksiğimizi tamamlıyorlar." değerlendirmesini yaptı.