ANKARA (AA) - Suriye'de terörden arındırılan bölgelerde istikrarın sağlanması amacıyla kurulan Suriye Görev Gücü'nde görevli Türk polisi tarafından bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda çok miktarda patlayıcı madde ile mühimmat bulundu.

Alınan bilgiye göre, Suriye Görev Gücü kapsamında görevlendirilen Türk polisi büyük başarılara imza atıyor.

Türk polisinin 6 Temmuz'da Afrin/Raco bölgesi Derviş Obası mevkisinde yakalanan bir bölücü terör örgütü mensubunun vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetleri ile gerçekleştirdiği çalışma sonucunda bir RPG 9, 48 savunma el bombası, 2 saniyeli fitil destekli C3 kalıbı, bir içi mazot dolu C3 patlayıcı destekli varil, 672 uzun namlulu AK-47 tüfeği mühimmatı, bir RPG mühimmatı, 124 M16 tüfeği mühimmatı, 20 RPG sevk fişeği, 3 el yapımı patlayıcı pil bloğu, bir çanta tuzaklı tahrip malzemesi ile çok sayıda yaşam malzemesi ve terör örgütü YPG'ye ait sözde bayrak ve flamalar ele geçirildi.

Terör örgütü PKK/PYD/YPG mensuplarınca 23 Temmuz'da Afrin şehir merkezinde bombalı eylem yapacağı tespit edilen araç, Meryamin yol kontrol noktasında durduruldu. Araç içerisinde yapılan incelemelerde gizlenmiş vaziyette patlayıcı madde düzenekleri bulundu.

Çalışmadan bir gün sonra Afrin/Cinderes bölgesinde bomba yüklü olduğu için boş bir alana çekilen ve infilak eden araçta yapılan incelemede patlamamış vaziyette bulunan bir tüp bombası ve 3 antitank mayını bomba imha uzmanları tarafından kontrollü şekilde imha edildi.

- Uyuşturucu fabrikasına operasyon

Türk polisi, Suriye Görev Gücü kapsamında görevlendirildiği ve terörden arındırılan bölgelerde çalışmalarını başarıyla sürdürüyor. Türk polisi tarafından 17 Temmuz'da Suriye Görev Gücü’nün Azez Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine danışmanlık görevi kapsamında yürütülen planlı operasyon ile Münbiç istikametinden Azez bölgesine uyuşturucu madde taşıdığı tespit edilen araçta yapılan aramada 41 kilo 540 gram uyuşturucu hap ele geçirildi.

Çalışmalar kapsamında 18 Temmuz'da ise Afrin'de PKK/PYD/YPG'ye finans sağlamak amacıyla uyuşturucu imal edildiği belirlenen bir fabrikaya yapılan operasyonda bir ton uyuşturucu hap yapımında kullanılan ham madde ile uyuşturucu madde imalatında kullanılan makinaların tamamına el konuldu.