İSTANBUL (AA) - İBRAHİM HALİL AKTÜRK - Ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle Türkiye'ye sığınan 39 yaşındaki Suriye uyruklu Muhanned Zoubı'nın, Türk vatandaşı olma talebi kabul edildi. Zoubı, ilk çocuğunun ismini Recep, ikinci çocuğunun adını Tayyip, kendi ismini de Hasan olarak değiştirdi. Zoubı'nın Türkiye'de doğan 3 yaşındaki oğlunun adı ise Erdoğan.

Suriye'deki savaştan kaçıp ailesiyle birlikte Türkiye'ye gelen Muhanned Zoubı, 5 yıldan bu yana İstanbul'da yaşıyor. Arapça öğretmeni Zoubı, ailesiyle birlikte 8 ay önce Türk vatandaşı olmak için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. Bakanlık, incelemelerin ardından Suriyeli ailenin Türk vatandaşlığına geçme talebini kabul etti.

Bunun üzerine Sultangazi İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne giden Zoubı, kendi ismini Hasan, 13 yaşındaki oğlu Abdul Rahman'ın ismini Recep, 10 yaşındaki oğlu Muhammed Nur'un ismini de Tayyip olarak değiştirdi. Muhanned Zoubı'nın eşi Ramıa Zoubı ise ismini Ayşegül yaptı. Zoubı, Türkiye'de doğan 3 yaşındaki oğlunun adı ise Erdoğan koydu. Aile, soy isimlerinin ise Soylu olmasına karar verdi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Hasan Soylu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya olan hayranlığı nedeniyle soyadını "Soylu" olarak değiştirdiğini söyledi.

Türk vatandaşlığına kabul edilmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Soylu, "Bununla gurur duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir vefa borcumuz olduğunu düşünüyorum. Çünkü onun girişimleriyle Türkiye'nin kapıları bize açıldı. Bu nedenle çocuklarımın isimlerini Recep ve Tayyip olarak değiştirdim. Zaten Türkiye'de doğan diğer oğluma ise Erdoğan adını vermiştik." dedi.

Suriyeli öğrencilerin eğitim aldığı bir okulda Arapça dersi veren Soylu, en büyük isteğinin ailece Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanışmak olduğunu belirtti.

Hasan Soylu, "Türkiye Cumhuriyeti Başkanı ile tanışıp görüşmek, onunla sohbet etmek en büyük hayalim. Kendisini İstanbul'a geldiği bir gün evimizde ağırlamak isteriz. Eğer davetimizi kabul ederse ailece çok mutlu oluruz." diye konuştu.