ADDİS ABABA (AA) - Türk yardım kuruluşu Dost Eli Derneğinin organizasyonuyla Etiyopya'da gerçekleştirilen katarakt ameliyatlarında 900 hasta tedavi edildi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Konya merkezli Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldırım, Kemise ve Akesta kentlerinde katarakt hastası toplam 900 kişinin ameliyatının başarıyla tamamlandığını belirtti.

Dünyanın 43 ülkesinde acil yardım ve kalkınma çalışmaları yaptıklarını dile getiren Yıldırım, Etiyopya'da katarakt hastalığının çok yaygın olduğunu bildikleri için projeye başladıklarını söyledi.

Yıldırım, "Ameliyatlar sonrasında 10 yıldır iki gözü görmeyen bir baba, 6 yaşında olan ve hiç göremediği çocuğunun fotoğrafını isteyip 'ne olur bana çocuğumun fotoğrafını gösterin de onu bir göreyim' dediğinde bize ne kadar güzel bir iş yaptığımızı hatırlattı." diye konuştu.

Dernek olarak kalkınmayı önemsediklerine dikkati çeken Yıldırım, ameliyatların yanında fakir ailelere geçimlerini sağlamaları için küçükbaş hayvan dağıtımı da gerçekleştirdiklerini anlattı.

Ekiple ülkeye gelen Konya Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Refik Oltulu ise Türkiye'deki teknik ekipmanlar olmasa da doktorların işlerini başarıyla yürüttüğünü ve 6 masada ameliyatları tamamladıklarını ifade etti.