KABİL (AA) - Türkiye Polis Akademisi'ne bağlı Polis Amirleri Eğitim Merkezi'nde (PAEM), bu yıl 40 ülkeden 201 yabancı uyruklu öğrencinin eğitileceği bildirildi.

Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği bünyesindeki İçişleri Bakanlığı Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Türkiye ile Afganistan arasındaki ikili anlaşmalar çerçevesinde şu ana kadar 40 rütbeli Afgan polisin PAEM'den mezun olduğu ve 14 rütbeli polis memurunun eğitiminin devam ettiği kaydedildi.

2018-2019 eğitim-öğretim döneminde Afganistan Ulusal Polis Teşkilatı (ANP) için PAEM'de en yüksek kontenjanın ayrıldığı ifade edilen açıklamada, bu kapsamda 20 Afgan polisinin seçimlerinin geçtiğimiz günlerde Afganistan İçişleri Bakanlığı'nca yapıldığı paylaşıldı.

Açıklamada, polis adaylarının iki yıl süreyle tezsiz yüksek lisans eğitimi alacağı, ileri yöneticilik, modern polislik bilgisi, soruşturma teknik ve taktikleri ile hukukun üstünlüğü ve insan hakları konularında günümüz şartlarına uygun verilecek eğitimler sayesinde, çağdaş polis yöneticileri olarak Afganistan'a dönmelerinin planlandığı aktarıldı.