ZAVİDOVİCİ (AA) - PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, "Bize Türkiye'de Bosna Hersek deyince yüreğimizin içinden bir şeyler akar. İşte görüyorum bu sevgiyi. Kalpten kalbe yol gidiyor. Biz kardeşleriniz olarak Anadolu'da bütün gücümüzle yanınızdayız." dedi.

Bosna Hersek'in orta kesiminde bulunan Zavidovici şehrinde "Türkiye-Bosna Hersek Dostluk Gecesi" düzenlendi.

Bu yıl 5'incisi düzenlenen etkinliğe, PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran'ın yanı sıra Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda Bosna Hersekli davetli katıldı.

Zavidovici Spor Salonu'nda yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, sanatçılar Orhan Çakmak, Armin Muzaferija, Eldin Huseinbegovic ve Denial Ahmetovic sahne aldı.

Organizasyonun açılışında konuşma yapan Bozgeyik, Türkiye'den kucak dolusu selamlar getirdiğini belirterek, "Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Binali Yıldırım, (Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme) Bakanımız Ahmet Arslan Bey'in selamlarını getirdim. Bize Türkiye'de Bosna Hersek deyince yüreğimizin içinden bir şeyler akar. İşte görüyorum bu sevgiyi. Kalpten kalbe yol gidiyor. Biz kardeşleriniz olarak Anadolu'da bütün gücümüzle yanınızdayız." şeklinde konuştu.

Duran da burada yaptığı konuşmada, "Bosna'ya gelirken yabancı bir ülkeye geliyormuş gibi hissetmiyoruz. Bu iki ülke arasındaki dostluk ilelebet sürsün." ifadelerini kullandı.

Etkinliğin organizatörlerinden Samir Sibonjic ise etkinliğin, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ilişkinin kardeşlik ilişkisi olduğunun göstergesi olduğunu belirterek, "Bizler sadece dost değil, aynı zamanda kardeşiz, bunu bu gece de kanıtlamış olduk." diye konuştu.

Gelenekselleşen Türkiye-Bosna Hersek Dostluk Gecesi etkinliğinin, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirdiğini dile getiren Sibonjic, "Bosna Hersek, Türkiye'nin en samimi dostlarından biri, şüphesiz, Türkiye de Bosna Hersek'in en samimi dostlarından biridir. Sizleri seviyoruz ve sizden bize yardım etmek yerine Bosna Hersek'e yatırım yapmanızı rica ediyoruz." dedi.

Etkinlik kapsamında PTT Genel Müdürü Bozgeyik'e, programın organizasyonuna desteğinden dolayı teşekkür plaketi verildi.