ABUJA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Nijerya'nın başkenti Abuja'da yaptırılan su kuyusunun açılışı, AK Parti Kayseri Milletvekili ve Türkiye Nijerya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı İsmail Tamer tarafından yapıldı.

Açılış töreninde konuşan Tamer, TDV tarafından Nijerya'da yaptırılan su kuyusunu açmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Tamer, "Özellikle bu bölge çok geri kalmış durumda. Su kuyusu ile bu bölgede yaşayan insanların su ihtiyaçlarını gidermiş olduk. Tüm Türkiye'deki hali vakti yerinde olan hayırseverlere sesleniyorum. Burada su kuyusu açmak pahalı değil. Gelsinler ve buradaki Nijeryalılara yardım etsinler." ifadelerini kullandı.

Açılış törenine Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hakan Çakıl, AK Parti Yozgat Milletvekili ve Türkiye Nijerya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Vekili Ertuğrul Soysal, Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Cahit Bağcı, Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Cihad Demirli, Afrika Bölge Koordinatörü Adem Koç ve Abuja Din Ataşesi Ali Kaşıkırık katıldı.