RİYAD (AA) - Türkiye-Suudi Arabistan İş Konseyi'nin Riyad'daki toplantısında iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması konusunda görüş birliğine varıldı.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, başkent Riyad'da bir araya gelen Türkiye-Suudi Arabistan İş Konseyi, iki ülkenin farklı alanlarda sahip olduğu imkân ve fırsatları değerlendirecek stratejik ortaklığı hedefleyen ekonomik ilişkileri geliştirme ve ticaret hacmini artırma yönünde mutabık kaldı.

Konseyin Suudi Arabistanlı Başkanı Receb Mazin, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin istikrarlı şekilde devam ettiğini dile getirdi. Suudi Arabistan'ın "2030 Vizyonu" çerçevesinde yakında eğitim ve sağlık alanları başta olmak üzere özelleştirme yönünde bazı adımlar atacağını aktaran Mazin, Türkiye'nin bu alanlarda da tecrübe sahibi olduğunu kaydetti.

Altyapı alanında Suudi Arabistan'da çalışan birçok Türk firması olduğu gibi Türkiye'de de farklı sektörlerde yatırım yapan Suudi Arabistanlı şirketler bulunduğuna işaret eden Mazin, bütün bunların iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin önemli bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Konseyin Türk Başkanı Fatih Gürsoy da iki ülke arasında hızla gelişen ekonomik ilişkilerin kendisini oldukça mutlu ettiğini söyledi.

Suudi Arabistan'ın Türkiye'nin önemli bir ekonomik ortağı olduğunu dile getiren Gürsoy, ülkede 2030 Vizyonu kapsamında yaşanan gelişmeleri de takdirle izlediklerini kaydetti.