Dijital dünyada yerli oyunların da etkisini göstermeye başlamasıyla beraber game management in turkey kavramı da ön plana çıkmaktadır. Türkiye’de oyun sektörü, teknolojinin gelişmesiyle doğru orantılı olarak büyümekte ve günden güne gelişmeye devam etmektedir. Online oyunlar artmakta, sürekli olarak daha gelişmiş özellikler getirilmektedir. Böylece birçok oyun, hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap ederek hedef kitlesini de arttırmaktadır.

  Türkiye oyun sektörünün gelişmesi, oyuncu kitlesini de olumlu etkilemektedir. Kolay anlaşılabilir yapıya sahip olması ve milli bir değer taşıyor olması, yerli oyunlara karşı duyulan ilgiyi arttırmaktadır. Bir anda popülarite kazanarak dünya çapında oyuncu kazanan Zula ise bu tür oyunlara örnek verilebilir. Bunun gibi birçok oyun, gelişmiş özellikleri ile yabancı oyun firmalarını aratmamaktadır. Yabancı kaynaklardan alınarak ülkemize uyarlanan oyunlar da yine Türkiye oyun yönetimi bünyesinde bulunmaktadır.

  Hem dünyada hem de ülkemizde oyun sektörü e spor oyunları üzerine kuruludur.  Dijital dünyada geçmiş yıllardan günümüze ulaşana kadar hep rekabete dayalı sporlar öne çıkmıştır. Özellikle genç oyuncu kitlesi, heyecanlı ve dinamik oyunlara yönelir. Bu nedenle özellikle online oyunlarda tema; savaş, futbol, dövüş gibi sporlar olmaktadır. Gerçek hayatta da mevcudiyetini koruyan oyunlar, dijital dünyada da beğenilmekte ve talep edilmektedir. Bu durum oyun kurucuların da atacağı adımları belirleyen bir unsur olmaktadır. Kısacası, hem dünyada hem de ülkemizde oyun piyasası bir endüstri halini almıştır. Dev bir sektör halini almış, bünyesinde birçok sektöre de yer verir olmuştur. Bunlardan biri de reklamdır.

  E-spor oyunları başta olmak üzere tüm dijital oyunlarda reklam geliri öne çıkmaktadır. Bu reklamlar üzerinden elde edilen gelirler ile piyasa daha da büyümektedir. Bunun dışında oyuncular da oyun içi yaptığı alışverişler ile online oyun ekonomisine katkı sağlamaktadır. Türkiye’de yer alan oyun yönetim firmaları da gelir kaynaklarının bilincinde olarak hareket etmektedir. Oyun temaları, oyuncunun taleplerine göre belirlenmekte, rekabet ortamı oluşturulmaktadır. Önemli olan oyuncunun oyuna karşı bağlılığını sürekli hale getirmektir.  Tüm bu amaçlar üzerine birçok strateji yine oyun firmaları tarafından geliştirilmekte ve piyasaya sürülmektedir.

Detaylı bilgi için; https://www.purplepan.com/turkiyede-espor-ve-dunyada-espor/