Pelet genel yapısı itibariyle, biokütle enerjisi yani yenilenebilir enerji kökenli bir yakıttır. Yerli doğal ürün ve atıklardan üretildiği için arz güvenliği yüksek olan bir kaynaktır. Ekonomik bir yakıttır, doğalgaz ve petrol yakıtlarına gibi maliyeti direkt olarak dövizden etkilenmez. Dünyada kullanımı yaygın bir ürün olması nedeniyle yurt dışına pazarlanması da oldukça kolaydır. Üretim maliyetleri bakımından yarı yarıya avantaj sunan peletin Türkiye’ deki hammadde bolluğu bakımından bakıldığında sürdürülebilir bir üretim yapısı sunmaktadır. Firma bazlı bakıldığında hammaddeye yakınlığı açısından NOK Peletin uzun vadede hem yurt içinde hem de yurt dışında aktif bir pazarlama satış ağı oluşturması mümkündür. Döviz kazandırıcı ürünler arasında önemli bir yer alan yakıtın uzun vadede ülke bazında çok ciddi avantaj sağlaması beklenmektedir.

Yakıldığında fosil yakıtlara göre daha az emisyon açığa çıkartır. Nemi alınarak yüksek basınçta sıkıştırıldığı için kül oranı %1 seviyelerindedir. Diğer bir ifadeyle; yaktığınız 1 ton peletten 10 kg civarında kül çıkmaktadır. Buna ek olarak yanma süresi ve sağladığı enerji bakımından odun yakıtına nazaran çok daha yüksek performans sunmaktadır. Ülkemizdeki önemli faaliyetleriyle NOK Peletin diğer bir özelliği de özellikle çam kozalak ve kayın peleti çeşitlendirmesiyle pelet kalitesini ve yanma süresini artıran faaliyetleridir. Bu faaliyetler çerçevesinde henüz bilinirliği yeterli düzeyde olmayan ürünün kalite standartlarının oluşturulması bakımından önemlidir. Kaliteli ürün konuda sürekli olarak bilgilendirmeler yapan firmanın kendi ürün kalitesini açıklayan faaliyet detayları önemlidir.

Ülkemizde ormansal ve tarımsal atıklar işlenmeden direk olarak kazanlarda kullanılmaktadır fakat bu kullanım yöntemi verimli, ekonomik ve çevresel açıdan uygun değildir. NOK Pelet’ in faaliyetlerinde özellikle bu konudaki eksiği tamamlamaya çalışan ve hammaddeyi en verimli biçimde enerjiye dönüştürülmesine hizmet eden çalışmalardır. Piyasanın öncü firması olması dolayısıyla faaliyetleri dikkatle takip edilen NOK Pelet’in 2 yıllık süreçte kapasite artışına gideceği yönündeki açıklamaları önemliydi. Bu üretim artışı ile birlikte özellikle doğu ve Güneydoğu Bölgelerindeki talebin karşılanması hedefleniyor.