KUVEYT (AA) - Kuveyt merkezli Burgan Bank Grubu, Türkiye’de faaliyet gösteren Burgan Bank AŞ'nin faliyetlerinin güçlü olduğuna işaret ederek, karlılık oranlarının Türk para birimindeki dalgalanmadan etkilenmediğini duyurdu.

Burgan Bank Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamada Türkiye'de döviz kurlarında yaşanabilecek dalgalanmalara karşı hazırlıklı olunduğu, müşterilerin desteklenmesi ve rekabetçi pozisyonun korunduğu kaydedildi.

Açıklamada, grubun Türkiye'deki iştiraki Burgan Bank AŞ'nin sermayesini hedge etmesi kararının, bankayı risklerden koruduğuna vurgu yapılırken bankanın her zamanki gibi şu anda da çalışmasına devam ettiği bildirildi.

Burgan Bank AŞ'nin Türkiye'deki zorluklarla kolayca mücadele edebilecek durumda olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Türkiye'de uzun vadeli kalma planlarının bulunduğu da hatırlatıldı.

Kuwait Finance House (KFH) ise dün yaptığı açıklamada, orta ve uzun vadede Türk ekonomisinin büyümesine ilişkin beklentilerin olduğunu, Türkiye'deki iştirakinin, TL'nin değer kaybına rağmen güçlü büyüme oranlarına ulaştığını duyurmuştu.