ERBİL (AA) - Türkiye'den giden Anda Kardeşe Vefa Derneği, Irak'ın Erbil ve Kerkük kentlerindeki 11 Türkmen okuluna kırtasiye yardımı, Musul'daki sivillere ise 4 bin 500 battaniye ve gıda kolisi dağıttı.

Dernek Başkanı Vefa Tosun, Erbil kentindeki Karakoyunlu Türkmen İlköğretim Okulu'nda yapılan yardımlar sırasında AA muhabirine konuştu.

Türkiye'deki hayırseverlerin Irak'taki kardeşleri için gönderdikleri küçük armağanları ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Tosun, "Erbil'de 10, Kerkük'te ise 1 toplamda 11 Türkmen okuluna yaklaşık bin 200 paket kırtasiye malzemesi dağıttık." dedi.

Suriyeli sığınmacılara da daha önce yardım dağıttıklarını hatırlatan Tosun, Irak'a da yardımlarının süreceğini dile getirdi.

Terör örgütü DEAŞ'tan dolayı kötü bir durumda olan Musullu sivilleri de unutmadıklarını ifade eden Tosun, "Musul'da 4 bin 500 battaniye ile gıda kolisi dağıttık. Önümüzdeki ay Musul ve Telafer'e yine farklı yardımlarımız olacak." diye konuştu.

Yardımların dağıtılmasını organize eden Irak Türkmen Cephesi (ITC) Erbil milletvekili Aydın Maruf da Anda Kardeşe Vefa Derneği'ne Türkiye'den getirdiği yardımlardan ötürü Irak Türkmenleri adına teşekkürlerini sundu.

Karakoyunlu İlköğretim Okulunun Türkçe öğretmeni Dilah Abdulmelih de Türkiye'den gelen bu yardımların öğrencileri çok mutlu ettiğini söyledi. Öğretmen Abdulmelih, Türk hükümetinin yardımları başta olmak üzere tüm hayırseverlerin yolladığı yardımların kendilerine ulaştığını kaydetti.