NAİROBİ (AA) - Türkiye'nin yeni Nairobi Büyükelçisi Ahmet Cemil Miroğlu, Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta'ya güven mektubunu sundu.

Kenyatta, başkent Nairobi'deki Devlet Başkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen törende Türkiye'nin yeni Nairobi Büyükelçisi Ahmet Cemil Miroğlu'nu kabul etti.

Büyükelçi Miroğlu'nun güven mektubunu kabul eden Kenyatta, törende yaptığı konuşmada, Kenya’nın Türkiye ile ilişkilerini her alanda geliştirme arzusunda olduğunu ifade etti.

Büyükelçi Miroğlu ise Kenyatta ile yaptığı görüşmede son dönemde Türk özel sektörünün önde gelen firmalarının Kenya’ya olan ilgisinin giderek artmakta olduğunu bu durumun memnuniyetle karşılandığını vurguladı.

Görev süresi bu yılın başında tamamlanan Büyükelçi Deniz Eke'nin yerine Türkiye'nin yeni Nairobi Büyükelçisi olarak atanan Miroğlu, Kenya hükümeti tarafından ortaya konulan, aralarında gıda güvenliği tesisi, halka uygun fiyatlı konut tedariki ve sağlık sisteminin geliştirilmesi gibi hedeflerin yer aldığı projelere Türk özel sektörünün somut katkılar sunmaya hazır olduğunu kaydetti.

​Kenya'nın 1963'te bağımsızlığını ilan etmesinin ardından 22 Haziran 1968'de açılan Türkiye'nin Nairobi Büyükelçiliğinde bugüne kadar 16 büyükelçi görev yaptı.