KARABÜK (AA) - Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) öğrenim gören Türkmenistanlı öğrencilerle bir araya geldi.

Amanlıyev, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda yaptığı konuşmada, Türkmenistanlı öğrencilerle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Karabük Üniversitesi'nin güzel bir üniversite olduğunu ifade eden Amanlıyev, "Bizim buraya gelmemizdeki amaç her şeyden önce sizinle ve Karabük Üniversitesi ile tanışmak, hal hatır sormak, ülkemizde olup bitenleri sayın Cumhurbaşkanı'nın, devlet başkanlarının izlediği devlet politikasının özelliklerinden bahsetmek. Ayrıca burada öğrenim gören Türkmenistan vatandaşlarının ve öğrencilerimiz ne gibi sorunlarla karşılaşıyorlar bunları öğrenmek." dedi.

Genel olarak öğrencilerin durumlarının ne olduğunu öğrenmek istediklerini ve öğrencilerin herhangi bir sorunla karşılaşmıyor olduklarını tahmin ettiklerini belirten Amanlıyev, "Ama buna rağmen yine bir hal hatır sormak, Türkiye Cumhuriyeti'nde bulundukları sırada durumları nedir, eğitim süreci ile ilgili ne tür sorunları vardır bunları görmek istedik." diye konuştu.

Amanlıyev, öğrencilerin Türkmenistan'ın bağımsızlığının 26. yılını kutladı

KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş de KBÜ'de 358 Türkmenistanlı öğrencinin bulunduğunu belirterek, "Türkmenistanlı öğrencilerin burada bulunmasından dolayı mutluyuz. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin sadece eğitimle kalmayıp onun ötesinde çok daha büyük iş birliklerine büyük dostluklara yelken açacağını ümit ediyorum. Üniversitemizde yaklaşık 3 bin 600 uluslararası öğrencimiz bulunmakta. Bunlardan da 350 civarı kadarı da Türkmenistanlı. Burada bulunduğumuz süre içerisinde Türkmenistanlı ve diğer öğrencilerimize elimizden geldiği kadar daha iyi eğitim almaları için yapmaya çalışacağız yapıyoruz." ifadelerini kullandı.