Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi (İstinaf), 7 yıl önce erkek arkadaşı İbrahim T.'ün 5. kattaki evinin balkonundan düşen manken Burcu Çağlayan'ın (22) ölümüyle ilgili verilen beraat kararı bozarak sanığa 13 yıl 9 ay hapis cezası verdi. T., kararın okunduğu sırada salondaki kargaşadan yararlanarak firar etti.

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinde, yeniden yapılan duruşmaya tutuksuz sanık İbrahim T., Murat E., tarafların yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan T., daha önceki beyanlarını tekrar ettiğini söyleyerek, Çağlayan'ın kendini balkondan attığını, balkondan hiç ses gelmemesi üzerine aşağıya baktığı ve Çağlayan'ın cesedini gördüğünü öne sürdü.

Ceza Daire savcısı mütalaasında, sanık T.'ün cezalandırılması talebinin reddini istemesinin ardından duruşmaya ara verildi.

Aradan sonra kararı açıklayan mahkeme başkanı, sanık T.'ün "olası kasten öldürme" suçundan müebbet hapsine hükmedildiğini belirterek sanığın atılı suçu maktul Çağlayan'dan gelen haksız eylemden kaynaklandığından cezanın 16 yıl 6 aya indirildiğini açıkladı. Daha sonra ise sanığın sosyal durumu göz önünde bulunduran mahkeme, T. hakkında 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştırdı.

Sanık Murat E.'ün ise beratine karar verildi. 

Mahkeme başkanı kararı açıkladığı sırada T.'ün yakınları fenalık geçirdi ve duruşma salonunda kargaşa oluştu. Bu kargaşayı fırsat bilen sanık T., Bölge Adliye Mahkemesinden uzaklaşarak firar etti.

Polislerin yaptığı çalışmalara rağmen yakalanamayan T.'ün hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 

Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan maktul Burcu Çağlayan'ın yakınlarının avukatı Ahmet Onaran, 7 yıldır Çağlayan adına yürüttükleri  mücadelenin az da olsa karşılığını aldıklarını ve sanığın cezalandırıldığını söyledi. 

Onaran, sanığın kararı duyması üzerine salondan kaçtığını ve her yerde arandığını belirtti.

Olayın geçmişi

Bir deri mağazasında mankenlik yapan 22 yaşındaki Burcu Çağlayan, Fener Mahallesi'nde Temmuz 2010'da, İbrahim T.'ün (34) 5'inci kattaki evinin balkonundan düşerek yaşamını yitirmişti. Savcının 4 yıl süren araştırması sonunda İbrahim T. hakkında "kasten öldürme", arkadaşı Murat E. hakkında ise "kasten öldürmeye yardım etme" suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. T.'ün mayıs ayında Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde beraatine karar verilmişti. (AA)