İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi öncesinde ve sırasında Tuzla Piyade Okulu'ndaki faaliyetler ve eylemlere ilişkin 33’ü tutuklu 40 sanığın yargılandığı davanın altıncı duruşması başladı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısında yer alan binanın büyük salonundaki duruşmaya, 33 tutuklu sanık, üç tutuksuz sanık ve taraf avukatları ile izleyiciler katıldı.

Mahkemeye gelen evrakın okunduğu duruşmada, bütün sanıkların savunması tamamlandığı için yargılama tanıkların beyanlarıyla devam ediyor.

- İddianameden

Darbe kalkışmasının gerçekleştiği 15 Temmuz'da Piyade Okul Komutanlığı'ndaki bazı şüpheli askeri personelin silah, teçhizat ve mühimmatlı bir şekilde sivil araçlarla kışla dışına çıktıkları ve bir süre sonra döndükleri belirtilen iddianamede, bazı askeri personelin de görevli olmadıkları halde okula gelerek faaliyetlere katıldıkları ve başka birliklerden bazı askeri personelin Piyade Okul Komutanlığı'na gelerek buradaki faaliyetlere iştirak ettiği anlatılıyor.

İddianamede, sanıklar hakkında ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", ''TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Sanık Astsubay Okcan Dursun ve Uzman Çavuş Ercan Duman'ın "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'' suçundan on beşer yıla kadar hapsi talep edilen iddianamede, diğer sanıkların ise "silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan on beşer yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.