MUĞLA (AA) - Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Ukrayna'dan Türkiye'ye geçen yıl yaklaşık 1 milyon 250 bin turist geldiğini belirterek, "2019'da yüzde 20-30 artış bekliyoruz." dedi.

Büyükelçi Sybiha, Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu.

Marmaris Belediyesini ziyaret eden Sybiha, bir süre Belediye Başkanı Ali Acar ile sohbet etti.

Andrii Sybiha, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmaris'e sezon başında geldiğini hatırlatarak, ekim ayında da Marmaris’in güneşli olduğunu ve insanların denize girdiğini dile getirdi.

Marmaris'e her geldiğinde ilçenin daha da güzelleştiğini gördüğünü söyleyen Sybiha, "2019'un ilk yarısında Dalaman ve Bodrum havalimanlarına direkt tarifeli uçuşlar başlatılacak. Bu durum, buraya gelecek turist sayısını artıracak. Geçen yıl Ukrayna'dan Türkiye'ye yaklaşık 1 milyon 250 bin turist geldi. 2019'da yüzde 20-30 artış bekliyoruz. Bu yıl Marmaris'e gelen turistte artış oldu. Gelecek yıl da bu artış devam edecek. Marmaris'in doğal güzelliği, aldıkları hizmet, insanların ilgisini artırıyor." diye konuştu.

- Savaşta ailelerini kaybeden çocuklar Marmaris'te kampta

Büyükelçi Sybiha, Marmaris'te Rusya ile yapılan savaşta ebeveynlerini kaybeden 16 çocuğa moral kampı düzenlediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Marmaris Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği organizasyonuyla, Rusya ile yapılan savaşta ailelerini kaybeden 16 çocuğumuza Marmaris'te kamp yaptırıyoruz. Ukrayna ordusunda olan ve savaşta ebeveynleri vefat eden çocukları moral için Marmaris'e tatile getirdik. Türklerin çok sevdiğim bir atasözü var; 'Dostunla paylaşılan acı azalır, dostunla paylaşılan güzellikler artar'. Vefat eden askerlerin çocuklarına belediye ve yerel yönetimler ilgi gösterdi. Onları en iyi şekilde ağırlıyorlar. Dost iki ülke olarak sizlere teşekkür ediyorum."

Marmaris Belediye Başkanı Acar da Marmaris'e Ukrayna'dan gelen turist sayısındaki artışın kendilerini ve turizmcileri de mutlu ettiğini belirtti.

Türkiye'de de terör nedeniyle çok sayıda çocuğun babasız kaldığını, yaşanan acıları çok iyi bildiklerini ifade eden Ali Acar, "Ebeveynleri ölen asker çocuklarını, savaşta anne babalarını kaybeden çocukları Marmaris'te ağırlamaktan, onlara güzellikleri yaşatmaktan biz de mutlu oluruz. Onlar bizim misafirlerimiz, en iyi şekilde kendilerini ağırlayacağız. Belediye olarak kamplarının en iyi şekilde geçmesi için üzerimize düşeni yapağız. " ifadelerini kullandı.

Sybiha ve Acar, daha sonra ziyaret anısına karşılıklı hediye takdiminde bulundu.