1- Karanfil

Ülkemizde de çok sık tercih edilen karanfil, aslında Balearic Adaları'ında yetişiyor. İspanya gibi birçok başka ülkenin de sembolü haline gelen karanfil, güzel kokusuyla ve canlı rengiyle bulunduğu ortama ayrı bir hava getiriyor. 

2-Orkide

Orkide, özellikle yeni iş, yeni ev, doğum gibi özel kutlamalarda sıklıkla tercih ettiğimiz çiçeklerden bir tanesi. Ilıman iklimi seven orkidenin şimdiye kadar 45 çeşidi bulunmuş. Sıklıkla da Tanzanya'da yetişiyor.

3- Sümbül

Harika kokusuyla özellikle evlerde sık tercih ettiğimiz sümbülün, aslında yeniden doğuş anlamına geldiğini biliyor muydunuz? Sümbülün doğuşunun Yunan Mitolojisine kadar uzandığına inanılıyor. Günümüzde de en sık Kırgızistan'da yetişiyor.

4- Lavanta

Fransa'nın meşhur lavanta bahçelerini duymayan kalmamıştır. Ancak ana vatanının Fransa değil, Portekiz olduğunu biliyor muydunuz? Artık yemeklerde ve tatlılarda bile kullanılan lavanta, stresi hafifletiyor, hazımsızlık ve baş ağrısı gibi sağlık sorunlarına da iyi geliyor.

5- Lale

Onlarca rengi olan lalenin, Hem Türkiye hem de Hollanda için anlamı büyük. Ancak bu güzel çiçeğin anavatanı iki ülkede değil. Araştırmalara göre lale aslında Orta Asya'da yetiştirilen ve bu bölgeden diğer ülkelere yayılan bir çiçek.

6- Kasımpatı

Uzun süre dayanıklı olması, kış aylarında çiçek vermesi ile bilinen kasımpatının bu zamana kadar 30 farklı türü bulunmuş. Diğer bir adı da Krizantem olan bu çiçek, Japonya'da yetişiyor.

Hangi ülkede yetişirse yetişsin, artık online siteler aracılığı ile taze çiçek bulmak çok kolay. Siz de bu siteler aracılığı ile sevdiğiniz çiçeği kolayca sipariş verebilir ya da kendinize ev sevdiklerinizden oluşan bir çiçek sepeti hazırlayabilirsiniz.