ANKARA (AA) - Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelik değişikliğiyle Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi kapsamında politika belirlemek, stratejik kararlar almak ve bunların uygulanmasını izlemek gibi görevleri bulunan Koordinasyon Kuruluna ilişkin maddede düzenlemeye gidildi.

Buna göre, Koordinasyon Kurulu, genel müdürlüğün bağlı olduğu bakan yardımcısının başkanlığında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ilgili bakan yardımcıları ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının ilgili başkan yardımcısından oluşacak.

Başkan tarafından toplantının gündemine göre, ilgili bakanlık ve kurumların bakan yardımcıları ile Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı, Harita Genel Müdürü, Seyir, Hidrografı ve Oşinografi Dairesi Başkanı ile Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı da toplantıya çağrılıp görüşleri alınabilecek.

Yönetmelikte, coğrafi verilerin Bakanlık tarafından yapılmış veri tanımlamasına uygun uyumlaştırılmasını ve üretimini izleme ve bu konudaki eş güdüm faaliyetlerini yürütme görevi bulunan teknik komiteye ilişkin maddede de değişiklik yapıldı.

Bu kapsamda teknik komite, genel müdürün başkanlığında, koordinatör sorumlu kurumların genel müdürleri, başkan ve/veya yetkili temsilcileri ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının ilgili genel müdüründen oluşacak.

Başkan tarafından toplantının gündemine göre, sorumlu kurumların, diğer kurum ve kuruluşların, üniversitelerin ve sivil toplum kuruluşlarının yetkili temsilcileri ve uzmanları da toplantıya çağrılıp, görüşleri alınabilecek.

Yönetmelik hükümleri Cumhurbaşkanı tarafından yürütülecek.