MARDİN (AA) - Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, "Amacımız şehrimizdeki sanayici, esnaf ve yatırımcımızın para kazanmasıdır." dedi.

Movapark Mardin Fuar alanında düzenlenen törenle, "Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı"nın açılışı gerçekleştirildi.

Yaman, törende yaptığı konuşmada, Mardin'in ülkede tarımı en iyi şekilde yapan şehirlerden biri olduğunu, tarım alanındaki gelişmeleri takip ettiklerini söyledi.

Kentte fuarların yapılmasını sağladıklarını, tarım ve sanayi ile uğraşan vatandaşlarla gurur duyduklarını kaydeden Yaman, "Un başta olmak üzere diğer alanlarda da sıkıntılı dönemlerde bile birinci olmamız, takdire şayandır. Mardin artık büyük bir şehir ve büyük şehrin formatında gelişiyor. İnşallah Mardin, bölgenin merkezi haline gelecek." diye konuştu.

Turizm bakımından şehrin önemli bir yıl geçirdiğine değinen Yaman, gelen turist sayısında yüzde 300'ün üzerinde artış olduğunu, artık otellerde yer kalmadığını vurguladı.

Bunu yılın tüm aylarına yaymak için çalıştıklarını ifade eden Yaman, tarım ve sanayi ile uğraşan iş adamlarının turizm sektörüne de girmesini istediklerini bildirdi.

Önümüzdeki günlerde 300'e yakın akademisyenin katılacağı tarih sempozyumunun yapılacağını aktaran Yaman, "Bir sürü organizasyonlar yapıyoruz. Bu büyük organizasyonları, sırf esnaf ve turizmcilerin önünü açmak için yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Belediye olarak her alanda vatandaşa hizmet ettiklerini dile getiren Yaman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Belediyecilik sadece yol, altyapı yapmak değil. Kültürel ve şehrin sosyal gelişimi gibi benzer görevler daha fazla. Büyükşehir Belediyesi olarak da bunu sağlıyor ve yapıyoruz. Burada Büyükşehir Belediyemizin bir gelir beklentisi yok. Amacımız, şehrimizdeki sanayici, esnaf ve yatırımcımızın para kazanmasıdır. Bütün bu çalışmaları bunun için yapıyoruz. Bu aynı zamanda yatırımların da kalitesinin yükselmesine sebep oluyor. Böylelikle hem sosyal hem de ekonomik kalkınma oluyor."

Fuar, 22 Nisan'a kadar açık kalacak.