İZMİR (AA) - İzmir'de Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlarda kalan üniversite öğrencileri, Zeytin Dalı Harekatı'na hazırladıkları kliple destek verdi.

Klip, "Dünyanın neresinde olursa olsun her daim mazlumun yanında olan büyük Türkiye Afrin'e zeytin dalı uzattı. KYK İzmir'den Afrin'deki yiğitlerimize selam olsun" sözleriyle başlıyor.

TRT'de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinin jenerik müziğinin kullanıldığı videoda 2,5 dakika boyunca öğrencilerin yanı sıra yurtların müdürleri harekata desteklerini kendi sözleriyle dile getiriyor.

Öğrenci ve yurt müdürleri, Türk bayrağı önünde hazırladıkları videolarda, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanındayız, Allah yar ve yardımcısı olsun", "Sefer bizden zafer Allah'tan", "Afrin'de görev yapan şanlı Türk ordusu Allah'ın selamı üzerinize olsun", "Türk halkı olarak ordumuzun yanındayız, Allah ordumuzu muzaffer eylesin." ifadesini kullandı.

Gazi Ayşe Hanım Yurdunda kalan Medine Aydın, "Askerimizin yanındayız. Sayenizde alnımız ak, başımız dik, sırtımız pek. Sanmayın ki orada yalnızsınız. 80 milyonun aklında dualarındasınız. Allah yar ve yardımcınız olsun." sözleriyle duygularını dile getirdi.

Eğitim için Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden gelen ve Çiğli Erkek Yurdunda kalan öğrenci de Yahya Kemal Beyatlı'nın "Şu kopan fırtına Türk ordusudur ya Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur ya Rabbi. Ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed namın. Galip et, çünkü bu son ordusudur İslam'ın" dizelerini içeren "26 Ağustos 1922" adlı şiirini okudu.

Klip "kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için" sözleriyle sona eriyor.