İSTANBUL (AA) - Zeytinburnu'nda, üniversite öğrencisini apartman girişinde taciz ettiği iddiasıyla yargılanan sanık tahliye edildi.

Bakırköy 38. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, tutuklu sanık Suriye uyruklu Hamad Al Shir ile avukatı katıldı.

Tercüman eşliğinde savunmasını yapan Shir, kendisini şikayet eden müştekiyi tanımadığını belirterek, "Olay günü sarhoştum. Ben mağdura karşı cinsel saldırıda bulunmadım. Mağduru takip ettiğim doğrudur. Bina içine girdikten sonra ben de peşinden, girdim. Mağdur bağırmaya başlayınca ben de ağzını kapattım. Cinsel saldırı amacım yoktu. Boğazını sıkmadım. Saçını da çekmedim. Zorla bir yerde de alıkoymadım." dedi.

Hakim, suçun niteliği, mevcut delil durumu, sabit ikametgah sahibi oluşu, tutuklulukta geçirdiği süre ve delillerin toplanmış olmasını göz önünde bulundurarak, sanığın tahliyesine karar verdi.

Müşteki E.B.Ö'nin dinlenilmesine karar veren hakim, duruşmayı erteledi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, müşteki E.B.Ö'nün Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğü'ne yaptığı başvuruda, 16 Şubat Cuma günü yürüyerek evine giderken binaya girince sanığın da arkasından geldiğini, içeriye girip ağzını kapattığını, kendisinin bağırması üzerine de boğazını sıkarak saçını çektiğini ve kaçtığını söylediği belirtiliyor.

İddianamede, kamera görüntülerinden tespit edilerek yakalanan sanığın, "cinsel saldırıya teşebbüs" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından 2,5 yıldan 8 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.