İZMİR (AA) - İzmir'in Bornova ilçesinde üniversite öğrencisi Zulal Tütüncü'yü bıçaklayarak öldüren sanığın yargılanmasına başlandı.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık Günhan Öztürk, maktul Tütüncü'nün annesi Bedriye ve babası İsmail Tütüncü ile taraf avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanık Günhan Öztürk, maktul Zülal Tütüncü'ye sık gittiği bardan göz aşinalığı olduğunu, olay günü de aynı mekanda karşılaştıklarını, alkol aldıklarını ve onu daha sonra evine davet ettiğini söyledi.

Öztürk, 5-6 yıldır psikolojik rahatsızlığı olduğunu ifade ederek, "Anlık bilinç kayıpları yaşıyorum. Uyukladığımız sırada alt kata inip kılıcı almaya gittiğimi hayal meyal hatırlıyorum. Kendimi en son kılıçla yolda yürürken buldum. O esnada Zulal'i öldürmüş olabileceğimi düşündüm. Öldürüp öldürmediğimi hatırlamıyorum. Polisi aradım, cinayet işlemiş olabileceğimi anlattım. Polis bana inanmadı. 'Dalga mı geçiyorsun' dedi. Polisler beni almadan önce bıçağı bir çöp konteynerine atmışım." dedi.

Mahkeme üyesi hakimin, "Olay günü uzun saçlı ve küpeliymişsin. Rockçı bir yaşam tarzın mı var?" sorusu üzerine sanık, "Satanist olduğumu mu soruyorsunuz? Sert müzikler dinlemem. Aksine eskilerden hafif müzikler dinlerim." cevabını verdi.

Mahkeme başkanı da sanıktan dinlediği müzik gruplarını bir kağıda yazmasını istedi.

Duruşma savcısı da sanığa, "Bazı şeyleri çok net hatırlıyorsun ama nedense olay anını ve nedenini hatırlamıyorsun. Bunun sebebi nedir?" diye sordu.

Sanık Öztürk, soruya "Kullandığım ilaçların etkisinden olabilir." şeklinde yanıt verdi.

Tanık E.Y. ise Zülal Tütüncü'nün sınıf arkadaşı olduğunu belirtti.

Olaydan bir hafta önce kafede oturdukları maktulün kendisine "dışarıda birisiyle gezerken satanist çift denmesinden hoşlanıyorum" dediğini öne süren tanık, bu konuşmadan rahatsız olduğu için Tütüncü ile bir daha görüşmediğini ifade etti.

Duruşma savcısı, sanığın cezai ehliyet yönünden uzman kurul tarafından tekrar değerlendirme yapılarak düzenlenecek raporun temin edilmesi ve tutukluluk halinin devamı yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme heyeti, sanığın İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevkinin sağlanarak cezai ehliyeti yönünden rapor alınmasına ve tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Öte yandan duruşma öncesi gazetecilere açıklama yapan baba İsmail Tütüncü, "Biz adalet için buradayız ve sonuna kadar arkasındayız. Bu caninin en büyük cezayı almasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

- Olay

İzmir'de 18 Aralık 2017'de üniversite öğrencisi Zülal Tütüncü, Günhan Öztürk tarafından bıçakla öldürülmüştü.

Tutuklanan Günhan Öztürk hakkında "kasten adam öldürme" ve "bıçak veya diğer aletleri izinsiz olarak satma, satın alma, taşıma veya bulundurma" suçlarından dava açılmıştı.