DÜZCE (AA) - Düzce'de sabah namazında buluşan bir grup üniversite öğrencisi, 28 Şubat post-modern darbe sürecinde alınan yargı kararlarını protesto etti.

Cedidiye Camisi'nde buluşan Düzce Üniversitesi İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu üyeleri, namazın ardından cami önünde "Bu son 28 Şubat olsun" konulu basın açıklaması yaptı.

Topluluk Başkanı Hubeyb Ünal, 28 Şubat post-modern darbesinin "aşağılık bir Müslüman kıyımı" olduğunu söyledi.

Darbenin sistematik ve militarist bir dayatma olduğunu ifade eden Ünal, "28 Şubat post-modern darbesi, 15 Temmuz işgal girişiminin gayrimeşru babasıdır. Bundan 21 yıl önce bugün, inanç değerlerimiz, düşüncelerimiz, yaşam tarzımız, derneklerimiz, vakıflarımız cuntacılar tarafından tehlikeli ilan edilip, takip ve tutuklamalara tabi tutuldu. Başörtüsü zulmü ile on binlerce üniversite öğrencisinin eğitim hakkı elinden alındı, kat sayı zulmü ile imam hatip liseleri ve meslek lisesi mezunlarının eğitim haklarına büyük darbe vuruldu. Sırf İslami kimliği sebebiyle binlerce kamu görevlisi memuriyetten çıkarıldı." dedi.

Çok sayıda kişinin, haklı gerekçe bulunmaksızın iftira ve düzmece komplolarla cezaevlerine atıldığını belirten Ünal, "20 yıldan fazladır bu arkadaşlarımız zindandalar. Hala haksız kararlar nedeniyle yıllardır cezaevinde tutulan ve aynı şekilde bu davalarda isimleri geçtiği için ülke dışında yaşamaya mecbur tutulan pek çok kişi var. Bu kardeşlerimiz, darbecilerin hukuksuzluğu nedeniyle mağdur durumda." diye konuştu.

Ünal, 28 Şubat mağdurları için yeniden yargılama yolu açılmasını istediklerini belirterek, "Bu zulmün son bulması için daha ne olması gerekiyor? Düzmece suçlarla cezalandırılan hala dört duvar arasında olan kardeşlerimiz yeniden yargılanmalı ve 21 yıllık esaretlerine artık son verilmelidir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin hiçbir zaman darbelere yenik düşmeyeceğini vurgulayan Ünal, "Hürriyeti ve adaleti kuşanmış olan bizler, asla teslim olmayacağız. Yeni bir dünya için 28 Şubat'ta ödediğimiz bedelleri, şeref madalyası olarak gelecek nesillere taşıyacağız." şeklinde konuştu

Basın açıklaması, yapılan duanın ardından sona erdi.