ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığınca dünyanın önemli dijital seyahat ağlarından Matador Network'ün Türkiye'nin tanıtımına başladığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, dünyanın en büyük seyahat medyası şirketlerinden olan Matador Network'le başlatılan iş birliği çalışmalarının meyvelerini vermeye başladığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Bakanlığın "Turkey Home" projesi kapsamında başlattığı çalışma sonucunda çekilen 8 film ve yazılan makaleler, Matador Network'te yayınlanmaya başladı.

Matador Network ekipleri ayrıca, sosyal medyanın güçlü isimlerinden Tim Landis ve ailesinin İzmir, Dalyan, Efes ve Kapadokya tatilinin işlendiği 2 filmin yanı sıra bu bölgelerin güzelliklerini aktaran 4 filmi ve 360 derece kameralarla çekilen 4 filmi yayına hazırladı.

Bu çalışmaların dışında Matador Network'le yapılan iş birliğiyle "Türkiye'de ziyaret edilebilecek en romantik 8 yer", "Türkiye'nin bir sonraki tatil planınızda yer alması için 8 sebep", "Türkiye'deki en iyi doğal alanlar için seyahat rehberi" ile "Türkiye'deki en iyi alışveriş noktaları" başlıklı dört makale daha yayınlandı. Makalelerle Matador Network'ün etki alanında olan 100 milyonlarca takipçiye ulaşılması hedeflendi.

- Aylık 10 milyon ziyaretçisi var

Açıklamada, Matador Network'ün seyahat ve macera düşkünleri için en hızlı büyüyen seyahat portallarından olduğuna dikkat çekilerek online olarak yayınlanan derginin aylık yaklaşık 10 milyon ziyaretçisinin bulunduğu aktarıldı.

Ağırlıklı olarak ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya ve Hindistan'dan takip edilen Matador Network'ün Facebook'ta 1 milyon 200 bin, Google+'da 1 milyon 900 bin, Instagram'da 209 bin takipçisi bulunuyor.