TRABLUS (AA) - Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL), Libya'da "kurumların birleştirilmesi ve tek taraflı kararlardan kaçınılması" çağrısında bulundu.

UNSMIL'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Libya Siyasi Anlaşmasının" hangi pozisyona kimin getirileceği zaman Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi (TM) ile Devlet Yüksek Konseyi arasında istişare edilmesini öngören 15'inci maddesi hatırlatılarak, "Libyalıların takip etmesi gereken en büyük hedef kurumların birleştirilmesidir." denildi.

TM dün Merkez Bankası başkanlığına Muhammed Şukri'yi atamıştı. Devlet Yüksek Konseyi ve Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı Merkez Bankası bu karara itiraz etmişti.

Ülkedeki Merkez Bankasından biri Trablus'ta Es-Sadik el-Kebir, diğeri El-Beyda kentinde Ali el-Habri tarafından yönetilen iki kuruma bölünmüştü.

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Abdurrahman Suveyhili, dün bu adımı kınayarak, Siyasi Anlaşmanın 15'inci maddesine göre Es-Sadik el-Kebir'in konumu hakkında karar verilene kadar görevinde kalacağını belirtmişti.

Libya kanunlarına göre, Merkez Bankası başkanları 5 yılda bir değişiyor.