AMMAN (AA) - Ürdün'de Ömer er-Rezzaz hükümeti için yarın güven oylaması yapılacağı bildirildi.

Meclis Başkanı Atıf et-Taravine, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rezzaz hükümeti için güven oylamasının yarın yapılacağını ifade ederek, 130 sandalyeli mecliste güven oylamasına ilişkin şu ana kadar 70 milletvekilinin görüş bildirdiğini, 49'unun da görüşünü açıklamaya hazır olduğunu söyledi.

Ürdün meclisi, kraliyet kararnamesiyle Rezzaz'ın başbakanlığındaki hükümetin beyanını görüşmek üzere 9 Temmuz'da özel oturumlar düzenlemeye başlamıştı.

Ürdün Anayasası'nın 53. maddesinin 3. fıkrasına göre, başbakanın, görevlendirildikten sonra en geç bir ay içinde milletvekillerine hükümet programını sunması gerekiyor, 54. maddeye göre ise bakanların güvenoyu oylaması parlamentoda yapılıyor. Bakanlar Kurulunun, salt çoğunlukla meclisten güvenoyu alamaması durumunda istifa etmesi gerekiyor.

Ürdün'de eski Başbakan Hani el-Mulki, tartışmalı gelir vergisi yasa tasarısına karşı düzenlenen yoğun protestolarda okların hükümete çevrilmesi üzerine istifa etmiş, Kral Abdullah da Eğitim Bakanı Ömer er-Rezzaz'ı yeni hükümeti kurmakla görevlendirmişti. Rezzaz ve kabine üyeleri, 14 Haziran'da yemin ederek göreve başlamıştı.