AMMAN (AA) - Ürdün İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerine yüzlerce yeni konut inşa etme kararının uluslararası kanunlara aykırı olduğunu belirtti.

Ürdün resmi haber ajansı PETRA, Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Mumini, atılan adımın, İsrail'in, iki devletli ve barışçıl çözüme inanmayan tek taraflı politikalarında ısrarcı olduğunu gösterdiğini belirtti.

"İsrail'in yerleşim faaliyetleri, yasa dışıdır ve kabul edilemez. Bu faaliyetler barış süreci için doğrudan tehdit, uluslararası toplumun iradesine meydan okumadır." ifadesini kullanan Mumini, uluslararası topluma sorumluluklarını üstlenme, adalet ilkeleri ile uluslararası kanunları savunma ve İsrail'e yasa dışı faaliyetlerini durdurması için baskı yapma çağrısında bulundu.

Mumini, bölgede istikrar ve güvenliğin sağlanması için tek yolun iki devletli çözüm olduğunu kaydetti.

İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktiviteleri Koordinasyon Birimi (COGAT) bünyesindeki Sivil İdare Kurumu, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerine yüzlerce ilave konut inşa etme kararını onaylamıştı. Binyamin Netanyahu başbakanlığındaki İsrail hükümeti, son dönemde işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşim birimi inşası faaliyetlerine hız vermişti.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki Filistin topraklarındaki tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.