Olay, saat 01.00 sıralarında Karatay ilçesi Hasan Dede Mescit Mahallesi Sedirler Caddesi’nde meydana geldi. Hakkındaki 2 aylık uzaklaştırma kararı 5 gün önce biten Tahsin E., bir kafede garsonluk yapan ayrı yaşadığı Hatice E. ile konuşmak için bir araya geldi. 70 AAZ 315 plakalı otomobille giderken, tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Tahsin E., yanındaki tabancayla eşinin başına ve göğsüne ateş ederek ağır yaraladı. Hatice E.'i araçtan indiren Tahsin E., otomobille olay yerinden uzaklaştı. 

Hatice E., çevredekilerin ihbarı üzerine gelen ambulansla Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Polis ekipleri kaçan Tahsin E.’in otomobilini Saraçoğlu Caddesi'nde fark edip 'dur' ihtarında bulundu. Ancak 20 suçtan kaydı bulunan E. yoluna devam etti, polis de peşine düştü. Takip sırasında E.’in otomobili, Meram ilçesi Bahçeşehir Mahallesi Karatepe Sokak’ta, Bilgehan Aykora (27) yönetimindeki 06 SB 244 plakalı otomobile çarptı.

Polisin ‘teslim ol’ çağrısında bulunduğu Tahsin E., aynı silahın namlusunu bu kez kendi başına çevirip, tetiğe bastı. Kanlar içinde kalan E. de Konya Numune Hastanesi’ne götürüldü. Tedaviye alınan Hatice ve onu tabancayla yaralayan Tahsin E.'in hayati tehlikelerinin sürdüğü belirtildi.