ISPARTA (AA) - Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan 44. dönem uzman erbaşlar, yemin ederek mavi komando beresi taktı.

Komutanlıkta düzenlenen törene, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir ve askerlerin aileleri katıldı.

Eğitimlerini tamamlayan uzman erbaşlar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk bayrağı ve sancağın önünde silaha el basarak yemin etti. Yeminin ardından uzman erbaşlar komando beresi taktı.

Bozdemir, ordunun en önemli örf ve adetlerinden olan ant içme töreninin manevi değerinin kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.

Bu yeminin şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri safına katılmanın, vatan savunması görevinin devralmanın teminatı olduğunu belirten Bozdemir, yeminin devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne uzanan bütün kolların kesileceğinin, kem gözlerin oyulacağının ifadesi olduğunu kaydetti.

Asker ailelerinin evlatlarıyla onur duyması gerektiğini aktaran Bozdemir, "Askerlerin eğitimlerini tamamladıktan sonra yapacakları mücadele ve görev en az Malazgirt'te Alparslan'ın, İstanbul'un fethinde Fatih'in, Çanakkale'de, Sakarya'da Büyük Taarruz'da Mustafa Kemal'in emrinde zaferden zafere koşan Mehmetçik'in görevi kadar kutsaldır." diye konuştu.

Bozdemir, yeminin yüce Türk ulusuna, Türk Silahlı Kuvvetleri, aileler ve askerlere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Komando andının ardından uzman erbaşlar, aileleriyle hasret giderdi.