ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Münir Karaloğlu, dün 4 Güney Korelinin hayatını kaybettiği trafik kazasında yaralanan iki turisti, tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen Vali Karaloğlu'nu Güney Kore Cumhuriyeti Konsolosu Cho Hyunsik ve hastane yetkilileri karşıladı.

Karaloğlu, tedavileri süren Park Heeyeon ve Park Young Ho'nun sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Park Heeyon ile bir süre görüşen Karaloğlu, "geçmiş olsun" temennisinde bulundu.

Karaloğlu, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kemer ilçesinde dün Güney Koreli 8 turistin bulunduğu aracın kazaya karıştığını, kazada 4 turistin hayatını kaybettiğini, biri Türk 5 kişinin yaralandığını hatırlattı.

Yaralılardan üçünün ayaktaki tedavilerinin ardından taburcu edildiklerini belirten Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Yaralılardan biri yoğun bakımda, ikisinin de hayati tehlikesi yok. Yaralıların tedavisi ve cenazelerin Güney Kore'ye nakli konusunda devlet olarak üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Güney Kore ziyaretinden dönerken kaza haberi duyuldu. İçişleri Bakanımız aracılığıyla verdiği talimatlar doğrultusunda olayı yakından takip ediyoruz."

Konsolos Cho da Antalya Valiliğine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Choi Sang Hee (66) idaresindeki 07 CTS 37 plakalı minibüs, dün Tekirova Mahallesi'nde Ergün Erdem'in kullandığı 07 GA 670 plakalı otomobille çarpışmış, kazada 4 Güney Koreli turist yaşamını yitirmiş, sürücüler ile 3 Güney Koreli turist yaralanmıştı.