ANKARA (AA) - ZEHRA AYDIN / MUHAMMED BOZTEPE - Ankara Valisi Ercan Topaca, ekonomik sıkıntılarını gerekçe göstererek TBMM önünde üzerine benzin döküp kendisini yakmak isteyen inşaat işçisi Sıtkı Aydın ile yakından ilgilendiklerini belirterek "Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız, İçişleri Bakanımız bu olayları takip ediyor. Bu konuda gerekli hassasiyet gösterildi." dedi.

Vali Topaca, Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde üzerine benzin dökerek kendisini yakmak isteyen inşaat işçisi Sıtkı Aydın'a tedavi gördüğü Numune Hastanesi'nde geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından AA muhabirine açıklama yapan Topaca, bu gibi durumların yaşanmasını hiç istemediklerini, devletin vatandaşların bütün sıkıntılarıyla ilgilendiğini, problemleri çözmek için seferber olduklarını belirtti.

Aydın'ın daha önce çalıştığı yerde yaşadığı iş kazasına bağlı olarak uzun süre işinden uzak kaldığını anlatan Topaca, şunları söyledi:

"İşinden uzak kalınca el emeğiyle geçinen bir insan olduğu için bazı maddi sıkıntılarla da karşılaşmış, uzun süre çalışamamış. Çalıştığı iş yerinden de yeterli desteği göremeyince, mali ve psikolojik sıkıntılar yaşamış. Bunun neticesinde de istenmeyen bu olay yaşanmış. Bu akşam kendisini ziyaret ettim, sohbet etme imkanı buldum. Konuşunca aslında amacının böyle bir eylem yapmak olmadığını, sadece sorununu gündeme getirmeyi düşündüğünü, ancak olayların istemeden bu noktaya geldiğini ifade etti."

Vali Topaca, Aydın ile yaptığı konuşmada sıkıntılarının kaynağının borçları ve işsizliği olduğunu öğrendiğini aktararak "Tedavisini en güzel şekilde yaptırıyoruz. Devletimizin öncelikli amacı, yüzünde ve vücudunda iz kalmadan tedavisini sağlamak." dedi.

Aydın'ın diğer sıkıntıları için de gerekenin yapılacağını vurgulayan Topaca, şöyle konuştu:

"İlgili firma ile de görüşmek suretiyle mali sıkıntılarını da çözeceğiz. Bu konuda, Devletimizin imkanları çok güçlü ve bu tür sorunlara duyarlı bir devletiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız, İçişleri Bakanımız, bu olayları takip ediyor. Bu konuda da gerekli hassasiyet gösterildi. Bu çerçevede kendisini ziyaret ettim. Bu konuları görüştük, çok kısa sürede sorunlarını halledeceğiz. Kendisine uygun bir iş de bulunduğu takdirde, bu kardeşimizin hayatı düzene girecektir."

Vali Topaca, Aydın'ı yakından tanımaktan çok büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek Aydın'ın ülkesini milletini seven bir insan olduğunu,15 Temmuz darbe girişiminde de sokağa çıkarak duyarlılığını gösterdiğini kendisine anlattığını söyledi.

Topaca, sıkıntıda olan bütün vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştıklarını vurguladı.

- "Arayanlar çok ama gerek yok bana devletim söz vermiş, ilgileniyor"

Sıtkı Aydın ise iş kazası sonucu 5 yıldır işsiz olduğunu ve geçim sıkıntısı nedeniyle bunalıma girdiğini belirterek "Darbede devletin arkasındaydım. İki gün uyumadım. Erdoğan, Türkiye'yi uçurumun kenarından aldı. Başka bir lider olsaydı Türkiye diye bir ülke olmazdı. Darbede de başka bir lider olsaydı Türkiye diye bir ülke kalmazdı. İlkokul mezunu olduğum halde bu benim aklım." dedi.

Aydın, kendisine yardım etmek isteyenler olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Devlet bana söz verdikten, 'Arkandayız' dedikten sonra diğer kurumlara gerek yok bence. Devlete yanlış yapmayız, devletin arkasındayız. Bana bir söz verildiyse bu söz yerine getirilir, arayanlar çok oluyor ama gerek yok. Bana devletim söz vermiş ilgileniyor."