ANTALYA (AA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta'da törenler düzenlendi.

Antalya'daki tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun koltuğuna Hüseyin Ak İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Ülkü Dila Teke oturdu. Teke, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i arayan temsili Vali Teke, çocuklara yönelik hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Vali Karaloğlu da Teke'ye tablet hediye etti.

Kutlamalar, daha sonra Karaalioğlu Parkı'na devam etti. Öğrencilerin gösterileri alkış aldı.

- Muğla

Muğla'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çelengi sunuldu. Buradaki programdan sonra Muğla Valisi Esengül Civelek’in koltuğuna Dumlupınar İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Emin Emre Asyalı oturdu.

Asyalı, çocuk bayramı olan ve bunu dünya çocuklarına armağan eden bir ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

Vali Civelek de Asyalı'ya "Muğla Valisi Emin Emre Asyalı" yazılı kartviziti ile kalem takımı hediye etti.

Menteşe Emirbeyazıt İlkokulu'nda devam eden kutlamalarda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, 23 Nisan'ın, Atatürk tarafından milletin aydınlık geleceği ve omuzlarında demokrasiyi yükseltecek nesil olarak görülen çocuklara bayram olarak armağan edildiğini söyledi.

Konuşmanın ardından öğrenciler şiir okudu, dans ve halk oyunu gösterisi sundu.

- Burdur

Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk bırakılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlama etkinlikleri, Vali Şerif Yılmaz'ın koltuğunu 4. sınıf öğrencileri Didem Turgut ve Uğur Kayra Türkay'a devretmesiyle devam etti.

Vali Yılmaz, makamına oturan öğrencilerle sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan Burdur'un Karamanlı ilçesinde düzenlen törende de Japonya, Hindistan, İspanya, Arap Yarımadası ve Ege yöresine ait geleneksel kıyafetlerle gösteri sergileyen çocuklar renkli görüntüler oluşturdu.

- Isparta

Isparta'da düzenlenen etkinliklerde öğrenci ve öğretmenler, Vali Şehmus Günaydın'ı ziyaret etti. Vali Günaydın, koltuğunu İMKB İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Zeynep Elif Arabalı'ya bıraktı. Arabalı, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım'ı arayarak okulu için spor salonu yapılması talimatı verdi.

Daha sonra İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol'u arayan Arabalı, okulların çevresinde güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi. Arabalı, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'dan da okullara geri dönüşüm kutusu konulmasını talep etti.

Isparta Valisi Günaydın, konuklarının bayramını kutlayarak temsili Vali Arabalı'ya duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Günaydın, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende ise İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Işıkkent Spor Salonu'ndaki etkinlikte ise öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.