SAMSUN (AA) - Samsun Valisi Osman Kaymak'ın talimatıyla Valilik girişine engellilerin rahatça hizmet binasına girebilmesi için yaptırılan asansör, yardımsız binaya ulaşamayan engellileri sevindirdi.

Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, AA muhabirine, Valilik hizmet binasında birçok kamu kurumu bulunduğunu ve engellilerin sürekli Valilik binasına geldiğini söyledi.

Valilik binasının 1990'da tamamlandığına ve o günkü tarihte engelli rampaları yapıldığına işaret eden Hakyemezoğlu, "Ancak bu rampalar çok dik olduğu için tekerlekli sandalye ile Valilik hizmet binası önüne gelen engellilerimiz mutlaka yardım almak zorunda kalıyordu. Ayrıca engellilerin Valilik bahçesine girmesi için de bazı değişiklikler yapılması gerekiyordu. Samsun Valisi Osman Kaymak'ın talimatı ile bu düzenlemeler ve merdivenlerin önüne engelli asansörü yapılmış, çok mutlu oldum." dedi.

Kendisinin de Valilik binasında işleri olduğunu aktaran Hakyemezoğlu, "Tek başıma Valilik binasına tekerlekli sandalyem ile geldim. Valilik binasına nasıl gideceğimi düşünürken yapılan düzenlemeleri ve asansörü görünce çok duygulandım, hatta ağladım. Valimize çok teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Hakyemezoğlu, engellilerin kamu binalarına rahat ulaşması için diğer kamu kurumlarında da bu tür düzenlemeler yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Samsun Valiliği Hükümet Konağının, Valiliğin "Herkes İçin Erişilebilir" Projesi kapsamında engellilere uygun hale getirildiği bildirildi.