ŞANLIURFA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Arkadaş, vatandaş laf değil iş, ekmek, aş istiyor, hizmet istiyor. Hizmet yapabilecek, hizmetkarlık yapabilecek siyasetçi istiyor. Yoksa muhalefette gelip konuşacaksın 'Ben Kürtler için şunu yapacağım.' Kardeşim ben herkes için yapacağım." dedi.

Fakıbaba, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, Belediye Toplantı Salonunda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Bakan olarak, devlet olarak her zaman Suruç halkının yanında olmaya çalıştıklarını belirten Fakıbaba, 24 Haziran seçimlerinde destek istedi.

Fakıbaba, Türk bayrağının herkesin bayrağı olduğunu ve Türkiye'de yaşayan herkesin birinci sınıf insan olduğunu vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Problem mi var? Gelin problemi beraber çözelim. Kardeşlerim kavgayla neyin hallolduğunu gördünüz? O ona bir laf atacak, o ona bir laf atacak. Arkadaş, vatandaş laf değil iş, ekmek, aş istiyor, hizmet istiyor. Hizmet yapabilecek, hizmetkarlık yapabilecek siyasetçi istiyor. Yoksa muhalefette gelip konuşacaksın 'Ben Kürtler için şunu yapacağım.' Kardeşim ben herkes için yapacağım. Ben Türk için de Kürt için de Arap için de yapacağım. Ben yaratılanı yaratandan ötürü seviyorum. Benim için Kürt, Türk, Arap değil, benim için iyi insan olmak, üretken insan olmak, faydalı insan olmak önemli. Bundan dolayı bu fırsatı kaçırmamamız lazım. Şu algıyı kaldıralım. Gelin Suruç'tan başlayalım ve dalga dalga Şırnak'a kadar kardeşliği, barışı, sevgiyi, saygıyı yayalım. Kürt halkı, her zaman söylüyorum, namuslu, dürüst ve üretken insanlardır. Allah şahidimdir, her fırsatta bunu söylüyorum."

Gittiği her yerde hemşehrileriyle bir araya geldiğine işaret eden Fakıbaba, "Yok Kürt, yok Arap, yok Türk, yok Alevi, yok Sünni... Bu benim elimde değil. Anam, babam buymuş, ben de bu olmuşum. Anne Kürt, baba Türk. Çocuğu ise hem Kürt hem de Türk’tür. Bunlar Allah'ın bize verdiği şeyler, bunları büyütmeye gerek yok. Veya bir Yunan geldi, oda benim kardeşim. Oda gelsin üretsin, Yunan diye onu ezmemiz gerekmiyor." diye konuştu.