ERZURUM (AA) - Suriye'de Esed rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutularak işkence ve tecavüze uğrayan kadınların seslerini duyurmak için düzenlenen "Vicdan Konvoyu"na destek vermek amacıyla Erzurum'dan 200 gönüllü kadın, Hatay'a gitmek için yola çıktı.

Havuzbaşı Kent Meydanı'nda bir araya gelen grup, yola çıkmadan önce ellerinde Türkçe, Arapça ve İngilizce pankartlar taşıyarak, basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan gönüllülerden Gamze Güney, Suriye'de 7 yıldır yaşanan savaş nedeniyle yüz binlerce insanın katledildiğini anımsattı.

Buradaki amaçlarının özellikle kadın ve çocukların sesini duyurmak olduğunu anlatan Güney, şöyle konuştu:

"Şu anda Esed rejimi, kadın ve çocuklara zulmü, tecavüzü, infazı, katliamı bir silah olarak kullanıyor. Bu insanların hakkını savunacak mevcut bir devlet yok. Uluslararası hiçbir mekanizma ve devletten bunu önleyecek veya bunun sesini duyuracak bir eylemin olmadığını çok net bir şekilde görüyoruz. Bugün yola çıkıp Hatay'a gideceğiz. Orada bir bildiri okuyacağız. Bunun sadece bildiri okumakla sınırlı kalmasını istemiyoruz. Bunun bir yaptırımı olmasını istiyoruz. Orada sesimizi en gür şekilde duyuracağız. Oraya Suriyeli kadın ve çocukların sesi olarak gitmek arzusundayız."

Gamze Güney, gönüllü kadınların boyunlarına oyalı yazmalar taktıklarını dile getirerek, "Bu oyalı yazmalar da 'Vicdan Konvoyu'nu temsil edecek. Bunu kadınlarımızı temsil ettiği için seçtik. Artık bu zulme bir dur demek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Açıklamanın ardından 200 gönüllü kadının bulunduğu ve Türk bayraklarıyla süslenen 4 otobüs dualarla Hatay'a uğurlandı.