Asya’nın benzersiz doğal güzellikleri ve kültürel dokusu ile dikkat çekici ülkesi olan Vietnam benzersiz bir biyo çeşitliliğe sahiptir. Bu sayede biyo çeşitlilik ile dünyanın 25. sırasında yer almaktadır. Bu çeşitliliği merak ediyor, Vietnam’a gitmek istiyor ancak vize almaktan çekiniyorsanız Marina Vize Başvuru Merkezimize ulaşarak Vietnam vizesi almak için 0541 963 17 14 numaralıWhatsApp hattımızdan bizlere ulaşarak uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilir ve bilgi alabilirsiniz. Vietnam Savaşı sonrası ulaşım ağı onarılarak ham madde taşımacılığı kolaylaştırılmıştır. Kendini gerçek bir Asya ülkesinde hissetmek isteyenler için idealdir.

Vietnam Nerededir, Nasıl Gidilir?

Vietnam Güneydoğu Asya Çin hindi Yarımadası’nın doğusunda yer alır. Kuzeyde Çin, güneybatıda Komboçya, kuzeybatıda Laos ve güneydoğuda Malezya ile komşudur. 5 idari bölgeye ayrılmıştır ve 58 ile sahiptir. Tarihini savaş, sömürü ve isyan gibi acı tecrübeler ile doludur. Türkiye’den Vietnam’a direkt uçuşlar bulunmaktadır. İstanbul ve İzmir’den yapılan bu uçuşlar yaklaşık 10-12 saat sürmektedir. Ancak seyahatinizi Vietnam vizesi almadan yapamazsanız. Vize başvurusu müracaatlarınız için Marina Vize Başvuru Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Vietnam Turistik Yerleri Nerelerdir, Neler Yapılır?

Pirinç tarlaları, plajları, sömürge kasabaları, arkeolojik alanları ve tapınakları ile Vietnam görülmeye değer yerlerden biri. Ejderhaların yeryüzüne indiği yer anlamına gelen Ha Long Bay Vietnam’ın kuzeyinde yer alıyor. 120 kilometre boyunca uzanan bu bölgede harika deniz manzarası, görkemli mağaraları, gölleri ve balıkçı kasabaları oldukça dikkat çekiyor.  Korsanların saklanmak için kullandığı bu körfezi tekne turları ile gezebilirsiniz. Thien Mu Pagoda Vietnam’ın eski başkentiHue içinde yer alan en uzun kuledir. Eski imparatorluğun sembollerinden biridir. Tapınak 1601 yılında inşa edilmiş ve tasarımlar geçirerek günümüzdeki halini almıştır. Hanoi’de yer alan Hoan Kiem Gölü yerel halkında oldukça ilgi gösterdiği bir yer. “İade kılıç” anlamına gelir ve efsaneye dayanan hikayesi ile oldukça ilgi çekicidir. Hoi An 16. yüzyıldan bu yana bölgenin dünyaya açılan limanı haline gelmiştir. Kentteki dar kanolar ile ulaşım sağlandığından Vietnam’ın Venedik’i de denir. PhuQuoc Vietnam’ın en büyük adasıdır. Dünyanın en temiz 5 sahili arasında yer alır. Bozulmamış tropik ormanları ile oldukça güzel bir doğa sunmaktadır. SaPa Taraçaları geniş pirinç tarlalarının yer aldığı bölgedir. Eski geleneksel yaşam tarzını görmek istiyorsanız burayı ziyaret edebilirsiniz. Mui Ne sessiz sakin bir balıkçı kasabasıyken su sporları ile uğraşan kişiler tarafından keşfedilmiş ve oldukça ün kazanmıştır. Ülkedeki tarım faaliyetleri Mekong Deltası etrafında gerçekleşmektedir. Vietnam’da hayat bu nehir çevresinde gelişmiştir. Tekne turları ile burayı keşfe çıkabilirsiniz. CuChi,Ho Chi Minh şehrinde yer alır ve bölgeyi muazzam yer altı tünelleri ile birbirine bağlar. Yakın tarihe ilgisi olanların mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerin başında geliyor. Nha Trang en güzel koylarından bir tanesidir. Temiz suyu ve ince kumsalı ile dalış yapmak isteyenler için ideal bir yer. Vietnam mutfağı, dünya mutfakları arasında üst sıralarda yer alır. Çin ve Fransa mutfağının etkilerini görmek mümkün. Balık sosu, karides sosu, soya sosu, pirinç, taze otlar Vietnam mutfağının temelini oluşturur.

Vietnam’da Ulaşım Nasıl?

Vietnam’da ulaşım genelde motosikletler ile sağlanmaktadır.Çok sayıda motosiklet görmek mümkündür. Hatta bu yüzden “motosikletler şehri” denir. Şehirler arası ulaşımda yataklı otobüsler rahatlık sağladığından oldukça tercih edilir. Demiryolu hayli gelişmiş olduğundan tren de sık tercih edilen ulaşım araçlarından bir tanesi. Havaalanına 20 dakikada bir gelen otobüsler ile şehir merkezine ulaşım sağlamak kolaydır. Bunun dışında havaalanında yer alan minibüsler ile de şehrin farklı noktalarına gitmek mümkündür.

Vietnam Vizesine Kimler Başvurabilir, Ne Tip Vize Çeşitleri Var?

Vietnam vizesi alabilmek için Ankara Vietnam Büyükelçiliği’ne yapmanız gerekmektedir. İşlemlerinizi şahsen yapmak zorunda değilsiniz. Büyükelçilik tarafından yetkilendirilmiş Marina Vize Başvuru Merkezimize ulaşarak vize başvurusu için bilgi ve destek alabilirsiniz. Resmi pasaport sahipleri en fazla 90 gün süreli seyahatlerinde vize almak zorunda değillerdir. Bunun dışındaki pasaport sahipleri vize işlemlerine tabidir.

  • Turist vizesi
  • Ticari vize
  • Ziyaret vizesi

için başvuru yapılabilir. Turistik seyahatler için C1 belgesi almak gerekmektedir.Bu belge vize onay mektubu anlamına gelir. Gidiş tarihinizi ve gidiş amacınızı belirtmeniz istenir.C1 belgesi başvurduktan sonra 7 ile 10 gün içerisinde sonuçlanır ve mail adresinize bir örneği gönderilir. Bu belgenin çıktısını almak yeterlidir. Seyahat acentaları tarafından bu belgeyi alabilirsiniz. Turistik vizeler tek giriş için geçerlidir. Pasaport son 10 yıl içinde alınmış olmalıdır. Pasaporta işlenen bir vize olduğu için pasaportta en az 2 sayfanın boş olması gerekmektedir.

Vietnam Vize İşlemleri Nelerdir, Vietnam Vizesi Nasıl Alınır?

Vietnam vizesi alabilmek için öncelikle vize başvuru formu doldurulmalıdır. Vize başvuru formu eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurulmalıdır. Aksi takdirde vize talebiniz reddedilebilir. Oldukça dikkat ve özen isteyen bu işlemde profesyonel destek almak yararınıza olacaktır. 0541 963 17 14 numaralı whatsapp hattımızdan bizlere ulaşarak Marina Vize Başvuru Merkezimizin uzman vize danışmanlarından bilgi ve destek alabilirsiniz. Böylelikle bu süreci daha rahat atlatabilirsiniz. Ayrıca Ankara’da bulunan Vietnam Büyükelçiliği’ne gitmenize gerek kalmaz. Vize danışmanlarımız tarafından hazırlanan eksiksiz başvuru dosyanız tarafımızdan büyükelçiliğe gönderilir. C1 belgesi olmadan vize başvurusu kabul edilmez. Konsolosluk gerek gördüğü takdirde sizlerden ek evrak isteme yada mülakata davet etme hakkına sahiptir. Başvuru bilgi ve belgelerinizin güncel olmaması, eksik veya hatalı bilgi olması, çelişkili ifadelere yer verilmesi ve doğruluğu beyan etmemesi halinde başvurunuz reddedilebilir.

Belgelerinizde ve pasaportunuzda bulunan fotoğrafınız son 6 ay içinde çekilmiş güncel halinizi yansıtan biyometrik fotoğraf olmalıdır. Pasaportunuzun eski ve yıpranmamış olması da önem arz etmektedir. Vietnam vize işlemlerinde talep edilen ücreti planlanan seyahatin kapsam ve içeriği ile başvurusu esnasındaki ek işlemlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Başvuru belgeleriniz konsolosluğa teslim olduktan sonra değerlendirme aşamasına girer ve bu süreç 15 gün sürebilmektedir. Yaşanacak bir yoğunluk bu süreci uzatabilmektedir. Planlarınızın aksamaması için vize başvuru işlemlerinize 1 ay öncesinden başlamanız önerilmektedir. Vize başvuru sürecini ivedilikle takip eden Marina Vize Başvuru Merkezi olarak bu süreçte sizlere en doğru ve güvenilir desteği sağlamaya hazırız. Alanında tecrübeli uzman vize danışmanlarımız evraklarınız ile en dikkatli şekilde ilgilenerek başvuru sürecinizi en doğru şekilde geçirmenize yardımcı olmaktadırlar.

Tüm bu süreç boyunca etkin bir şekilde yanınızda olan ve oluşacak her türlü sorun için müdahil olan firmamız sayesinde Vietnam yolculuğunuzu ister turistik ister iş amaçlı olsun en güvenli şekilde yapabilirsiniz. Vize almayı kolay hale getiren iş anlayışımız gereğince Vietnam yolculuğu sizin için en kolay hale gelmektedir. Asya’nın tarihsel ve kültürel dokusu kadar doğal güzellikleri ile de öne çıkan bu ülkesine yapacağınız yolculukların kolay hale gelmesi ve aynı zamanda da sorunsuz geçmesi için firmamız ile çalışmanız büyük yarar sağlayacaktır. Aynı zamanda karşılaşacağınız çeşitli sorunlarda firmamız size her zaman destek olabilecektir.

Marina Vize Başvuru Merkezi

Adres: Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul

Telefon: (+90) 212 530 04 31
Mobil: (+90) 541 963 17 14

Fax: (+90) 212 530 04 31
Mail: [email protected]
Web: https://www.marinavize.com

Vietnam Ankara Büyükelçiliği

Adres:  Koza Sokak No:109 G.O.Paşa / Çankaya Ankara

Telefon:  +90 312 446 80 49

T.C. Hanoi Büyükelçiliği

Adres:  Ly Thuong Kiet Str. 44B, Hanoi Central Office Building 14th floor, Hanoi-VIETNAM

Telefon:  +84 243 822 24 60