Soğuk lipoliz nedir, nerelere uygulanır ve daha fazla sorunun yanıtını CoolClinic’den aldık. İşte, merak ettiğiniz her şey bu haberde!

Coolsculpting Nedir?

Fazla kilolardan dert yanmak içinde bulunduğumuz dönemde çok sık karşılaştığımız problemlerden biridir ve bu problemle mücadele için hem cerrahi hem de diğer bütün alternatif zayıflama yöntemlerine büyük önem verilmektedir. Fakat, bazen cerrahi müdahale olmadan da fazla kilolar ile savaş verilebilmektedir. Özellikle de karın, gıdı, kalça, çene bölgesi gibi bölgelerde fazla yağ birikimi olmaktadır ve bu biriken yağlar ile mücadelede başvurulan ve riskli olan çeşitli estetik ameliyatlar yerine soğuk lipoliz uygulaması tercih edilmektedir. Coolsculpting olarak da bilinen soğuk lipoliz uygulaması sayesinde kısa süre içerisinde inatçı olan yağlardan tamamen kurtulabilirsiniz.

Soğuk lipoliz nedir veya cryolipolysis nedir diye soranlar için kısaca açıklamak gerekirse, soğuk lipoliz; cerrahi olmayan bir vücut şekillendirme prosedürüdür. Yağ hücrelerinin tahribatından sonra, yağ hücreleri yavaşça bozulur ve vücuttan da karaciğer yardımı ile uzaklaştırılır. İşlemden ortalama olarak birkaç gün sonra etkiler görülmeye başlar ancak coolsculpting tam etkilerini görebilmeniz için 1-4 ay kadar süre geçmesi gerekebilmektedir. Ameliyatsız olarak uygulanan soğuk lipoliz uygulaması her bölgeye uygulanır mı peki?

Soğuk Lipoliz Uygulandığı Bölgeler

  • Karın

  • Karın çevresi ve yanlar (simit bölgesi)

  • Kalça bölgesi

  • Sırt ve sütyen altı bölgesi

  • Bacak bölgesi (basen, bacak içi, diz üstü vs.)

  • Kol bölgesi

Soğuk Lipoliz Nasıl Yapılır?

Coolsculpting ya da soğuk lipoliz uygulaması, uzman diyetisyenlerimiz tarafından yapılan vücut analizi sonrasında yapılır. Bu analiz ile yağların çok olduğu bölgeler tam keşfedilir ve soğuk lipoliz cihazı uygulama için hazırlanır. Bu cihaz -10 derece soğukluğa ulaşır ve cilt üzerinde oluşabilecek yanıkların önüne geçer. Yağları donduruyor ve yağlar şoka uğratılmış olur, bu şok ile de deformasyon gerçekleşir. Bu uygulama aynı seans içerisinde üç farklı bölgeye uygulama yapılmasına müsaade eder. Eğer aynı bölgeye isteniyorsa da 6-8 hafta kadar beklenmesi gereklidir. Donan yağ tabakası da vücuttan doğal yollarla uzaklaştırılır. Sonuçlar ortalama olarak 15 günde kendini açıkça gösterir.

Uygulama ağrısız bir uygulamadır ve uygulama sonrasında herhangi bir dinlenme gibi şart yoktur. Direkt olarak günlük yaşantınıza dönüş sağlayabilirsiniz. Uygulama yapılan bölgelerde kızarıklık, kaşınma, şişlik veya morarma gibi durumlar meydana gelebilir ancak bu normal bir durumdur ve birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçecektir.

Soğuk Lipoliz Etki Süreci

1.Aşama: Uygulamada hedef yağ hücreleridir ve bu hücreler hedef alındıktan sonra dondurulurlar.

2.Aşama: Uygulama sırasında kan damarı, sinir veya herhangi bir doku zarar görmemektedir.

3.Aşama: Uygulama sonrasında yağ hücreleri hücre ölümüne uğrarlar ve ölen bu hücreler 2-4 hafta kadar süre sonra vücuttan atılırlar.

4.Aşama: Uygulama yapılan bölgede bulunan yağ dokusunda kalınlık olarak azalma meydana gelir ve cilt böylece form kazanır.

Soğuk Lipoliz Avantajları

Deriye herhangi bir zarar verilmez ve yapısı da bozulmaz. Komplikasyon oluşumunu önler ve özellikle zaman ayrılmasına gerek yoktur. Kısa süren ve hemen günlük yaşantıya dönmeyi sağlayan bir uygulamadır ve sonuçlarını da yavaşça gösterir. Obez insanlara değil de bölgesel olarak yağları olan insanlara yardımcı olan bir uygulamadır. Kilo alma riskini düşürür, sonuçları uzun ömre sahiptir. Ciltte çukur veya morluk gibi durumları önler.

Eğer siz de bölgesel yağlardan şikayetçiyseniz ve ameliyatsız olarak, ağrı, sızı, acı olmadan bu dertten kurtulmak istiyorsanız yapmanız gereken şey çok basit. Siz de coolsculpting, diğer deyişle soğuk lipoliz uygulamasına başvurarak bu dertten kolayca kurtulun. https://www.coolclinic.com.tr/ web sitesini ziyaret edebilir ve uzmanlarımızla görüşerek detaylı bilgiler alabilir, isteğinize göre de randevu alarak işleme gelebilirsiniz.