ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, hükümetin, ekonominin iyileştirilmesi konusunda 2018'de ciddi reformlara imza atmak için hazırlıklar yaptığını söyledi.

Başbakan Yardımcıları Akdağ ve Mehmet Şimşek'in başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile ilgili kurumların bürokratları katıldı.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, kurulun birinci vazifesinin gerek uluslararası gerekse de Türkiye vatandaşı olan yatırımcıların işlerini daha kolay yürütmek olduğunu söyledi.

Akdağ, ithalatçının, ihracatçının, sanayicinin işlerini yaparken gereksiz masraf ve prosedürlere maruz kalmaması için bu kurulun çalıştığını bildirdi.

Özel sektör ile bazı kuruluşların her yıl belirlediği ihtiyaçların bu koordinasyon içerisinde mümkün olduğunca yerine getirildiğini belirten Akdağ, özellikle ekonomiyle ilgili bakanlarla yaptığı görüşmelerde bu konunun ne kadar elzem olduğunu gördüğünü aktardı.

- "2018'de ciddi bir reform yılına girilecek"

Recep Akdağ, şöyle devam etti:

"Bu sene şöyle bir yöntem izliyoruz, özellikle uluslararası kuruluşların iş yapma kolaylığı açısından endekslerinde Türkiye'yi bir sıçramaya tabi tutarak ön sıralara getirmeye çalışıyorlar. Bunlardan birisi Dünya Bankası'nın iş yapma kolaylığı raporudur. Türkiye, 2017 İş Ortamı Raporunda 69'uncu, 2018'de de 60'ıncı sırada. Ellerinde bir ölçüm mekanizması var. Bununla bütün ülkeleri bir anlamda bu açıdan değerlendirmiş oluyorlar, buna piyasaların da önem verdiğini biliyoruz. Türkiye, bu raporda zaman zaman 51'e kadar da yükseldiği olmuş. İnşallah bu sene ciddi bir sıçrama yaparak ön sıralara geçeceğiz."

Bakanlıkların ortak ve ayrı ayrı yapması gereken bazı görevlerin bulunduğuna dikkati çeken Akdağ, koordinasyon kurulunun, özel sektörün temsilcilerini de alarak bir toplantı daha gerçekleştireceğini ve nihai kararların verileceğini belirtti.

Akdağ, iş ortamını iyileştirme açısından 2018'de ciddi bir reform yılına girileceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Hükümetimiz, ekonominin iyileştirilmesi konusunda 2018'de ciddi reformlara imza atmak için hazırlıklar yapıyor. Biz de Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu olarak buna katkı vermeye çalışacağız."