ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bütün insanlık, Anadolu coğrafyasında yetişen gençlerden hizmet bekliyor. Başkanlığımız gelecekte sizin dünyanın her yerinde hizmet etmeniz için bir altyapı oluşturmuştur. 106 ülkede müşavirlerimizle, ataşelerimizle, imamlarımızla ve Türkiye Diyanet Vakfımız ile hizmet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklama göre, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Yazımda Kardeşlik Var" başlığıyla düzenlenen yaz kampının Ankara grubuna katılan Güneydoğu Anadolu Bölgesinden gelen öğrenciler, Erbaş'ı ziyaret etti.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Konferans Salonu'nda öğrencilerle bir araya gelen Erbaş, öğrencilere baktığında İslam tarihindeki ilk Müslüman gençleri hatırladığını belirtti.

İslam'ın evrensel bir din olduğunu vurgulayan Erbaş, "Bütün insanlık, Anadolu coğrafyasında yetişen gençlerden hizmet bekliyor. Başkanlığımız gelecekte sizin dünyanın her yerinde hizmet etmeniz için bir altyapı oluşturmuştur. 106 ülkede müşavirlerimizle, ataşelerimizle, imamlarımızla ve Türkiye Diyanet Vakfımız ile hizmet ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Hiç kimsenin oturduğu yerden başarıya ulaşamayacağını aktaran Erbaş, başarıya ulaşmanın yolunun, okumak ve çalışmaktan geçtiğini belirtti.

İlim ve bilgi olmadan hiçbir yere ulaşılamayacağını aktaran Erbaş, şunları kaydetti:

"Sınavlar için değil, bilgi sahibi olmak için okuyacağız. Müslüman gence bu yakışır. İslam inancında sadece dini ilimler değil sosyal bilimler, fen bilimleri de önemli. Gönlümüz istiyor ki içinizden çok ünlü matematikçi, doktor çıksın. Nereye giderseniz gidin kendinizi tek bir alanda değil farklı alanlarda okuyarak yetiştirmeniz lazım. Medeniyetimizin en önemli unsurlarından biri de sevgi ve barıştır. Dinimizin ismi barış anlamına geliyor. 'Ey iman edenler hepiniz toptan barışa giriniz' yani İslam'a giriniz, İslami hayattan taviz vermeyiniz, demektir. Onun içerisinde barış var, kurtuluş var, sevgi var, muhabbet var. Irkçılık, kabilecilik yok. Hangi ırktan, mezhepten gelmiş olursak olalım, Allah indinde en üstün olan, takva sahibi olandır. O zaman biz muttaki insan olacağız. Allah neyi emretmişse onları yerine getirmeye çalışacağız. Hangi şeyden uzak durun demişse onlardan da uzak duracağız."

Erbaş, programın sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek onlara kitap hediye etti.

Programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı ve Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu da katıldı.