MARİB (AA) - Yemen'de devam eden çatışmalar 400'den fazla gazeteciyi yerinden etti.

Araştırmalar ve Ekonomik Enformasyon Merkezi'nden (SEMC) yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki 400'den fazla gazetecinin canını kurtarmak, ihlallerden ve kovuşturmalardan kaçmak için yurt dışına gitmek ya da ülke içinde yer değiştirmek zorunda kaldığı belirtildi.

Ülke tarihinde en çok şu anda gazetecilerin yer değiştirmek zorunda kaldığı ve tehcire maruz bırakıldığı ifade edilen açıklamada, gazetecilerin yaşadığı ihlallerin boyutu nedeniyle en çok başkent Sana'da gazetecilerin yerinden edildiği aktarıldı.

- Ülkeden çıkan gazetecilerin yüzde 10'ü Türkiye'ye geldi

Yurt dışında ve içinde yer değiştiren gazetecilerin yüzde 86'sının başkentten olduğuna işaret edilen açıklamada, Sana'yı yüzde 5 ile Taiz, yüzde 3 ile Aden, yüzde 1 ile Hadramevt kentlerinin izlediği kaydedildi.

Evlerini terk etmek zorunda kalan gazetecilerin yüzde 30'unun ülke içerisinde yer değiştirdiği, yüzde 70'inin ise yurt dışına çıktığı belirtilen açıklamada, Yemen'den çıkmak zorunda kalan gazetecilerin yüzde 32'sinin Mısır, yüzde 28'inin Suudi Arabistan, yüzde 10'unun Türkiye'ye, geri kalanının ise Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Kuveyt, Umman, Fransa, Katar, Lübnan, İngiltere ve Malezya gibi çeşitli ülkelere gittiği ifade edildi.