HADRAMEVT (AA) - Yemen'in doğusundaki El-Mehra vilayetinde etkili olan Luban Kasırgası nedeniyle 6 kişi öldü, 3 bin 800 aile tahliye edildi.

Yemen Kızılayı Mehra Afet Koordinatörü Vail Kerim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Luban Kasırgası'nın 6 kişinin ölümüne 3 bin 800 ailenin ise evlerini terk etmek zorunda kalmasına yol açtığını söyledi.

El-Mehra'nın merkezi El-Gayta'dan tahliye edilen ailelerin 25 sığınma merkezi ile güvenli noktalardaki otel ve evlere yerleştirildiğini aktaran Kerim, Yemen ve Suudi Arabistan'a ait uçakların da kullanıldığı tahliye operasyonunun Seyhut, El-Mesile ve Hasvin bölgelerinde hala devam ettiğini ifade etti.

Kasırga nedeniyle onlarca kişinin yaralandığını çok sayıda kişinin ise kaybolduğunu kaydeden Kerim, yaralı ve kayıpların sayısına ilişkin net bir bilgi vermedi.

Kerim ayrıca sel sularının miktarında önceki günlere göre azalma olduğunu, felaketzedelere yardımların ise sürdüğünü dile getirdi.

- Yardım kurumlarına "destek" çağrısı

Öte yandan Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, Yerel Yönetimler Bakanı Abdurrakıb Fetih, ülkenin doğusundaki Hadramevt iline bağlı El-Mukella'daki beldelerde etkili olan sağanağın bölgede sele neden olduğunu belirtti.

Yaşanan sel nedeniyle alt yapıda ciddi hasar oluştuğunu ve bunun da elektrik kesintilerine yol açtığını aktaran Fetih, Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap yardım kurumlarına destek çağrısında bulundu.

Fetih ayrıca insani yardım ekiplerinden, yolların açılması ve felaketzedelere yardım ulaştırılması gibi konularda bölgedeki yerel yönetim çalışanlarına destek vermelerini istedi.

Pazar gününden bu yana ülkenin doğusunu etkisi altına alan Luban Kasırgası nedeniyle bazı kentler sağanak, şiddetli rüzgar ve sellere sahne oluyor.

Luban Kasırgası, 2015 yılının sonundan bu yana Yemen'i vuran 5'inci kasırga olma özelliği taşıyor. Son olarak geçen mayıs ayında etkili olan Sagar ve Mekunu kasırgaları ülkede yıkıma yol açmış, onlarca Yemenli hayatını kaybetmiş, altyapıda da büyük zarar oluşmuştu.