Trendler, kurallar ve arkadaşlık yolları insanlık tarihi boyunca değişti. Örneğin, bazılarınız 20. yüzyılın ikinci yarısında gazetelerin sık sık telefon numaraları içeren arkadaşlık ilanları yayınladığını hatırlamaktadır. Ve bazıları da mesaj arkadaşlığını hatırlayacaktır. Ve e-postadan değil, elle yazılmış gerçek mektuplardan bahsediyoruz.

Arkadaşlığın dış faktörlerden çok güçlü bir şekilde etkilendiği oldukça açıktır. Teknolojinin gelişimi, dünya nüfusunun büyümesi, aktif kentleşme vb. gibi. Ve arkadaşlığın gelişmesi için en yeni itici güçlerden biri, Covid-19 koronavirüs ve onun sonuçlarıydı.

Günümüzde koronavirüs pandemisi bağlamında arkadaşlığın nasıl değiştiğine ve yeni gerçeklikte ne hale geldiğine bir göz atmaya karar verdik. Sonuç itibariyle bazı ve çok önemli değişiklikler mevcuttur.

Arkadaşlıkta göz ardı edilemeyen değişiklikler

1. Kişisel yaşam ilgili konularda çevreden daha az baskı

Bir süredir yalnızsanız muhtemelen bu tür bir baskı yaşamışsınızdır. Etrafınızdakiler sürekli bir aile kurmanın, geleceği düşünmenin, çocuk sahibi olmanın vakti geldi vb. gibi şeyler söylemeye uğraşırlar.İnternet bu konuda çok daha özgür. Buradaki herkes, gelecekteki özel hayatınız için hangi planlarınız olduğunu umursamıyor. İsterseniz yeni tanışmalar ve aşk arayın. Eğer istemiyorsanız da bu size kalmış.

Web'de de kimse sizi aceleye getirmez. İlginç biriyle tanıştıysanız, bu hemen buluşma ve bir ilişkiye başlamanız gerektiği anlamına gelmez. Her şeyi anlamak, beklentileri düşünmek ve ancak bundan sonra daha ileri adımlar atmak için zamanınız vardır. Baskı yok!

2. Çevrimiçi arkadaşlığa artan ilgi

Bu paragraf bir öncekinin doğrudan devamıdır. Pandemiden önce, web siteleri, arkadaşlık uygulamaları ve görüntülü sohbet kullanıcıları, iletişimi mümkün olan en kısa sürede çevrimdışına taşımaya çalıştı. Şu ani böyle bir acele yok. Acele etmeye gerek olmadığını herkes çok iyi bilmektedir. Aceleci bir çevrimdışı buluşma yerine, ilk kez çevrimiçi buluşmak daha iyidir.

Çevrimiçi arkadaşlık için ihtiyacınız olan her şey zaten oluşturuldu — uygun platformlar ve hizmetler. Örneğin, Skype, Viber, WhatsApp ve diğerleri gibi klasik çözümleri kullanabilirsiniz. Dünyanın hemen hemen her yerinden bir partner ile rahat bir iletişim için oldukça yeterli. Ana şey sabit bir internet erişimidir.

3. Sadece ruh eşi için değil, aynı zamanda yeni arkadaşlar için arkadaşlık hizmetlerinde arama yapın

Pandemiden önce kimse arkadaşlık sitelerini ciddi anlamda yeni arkadaşlar bulma platformları olarak düşünmüyordu. Çoğu burada bir ruh eşi arıyordu. Canlı iletişim eksikliğinden kaynaklanan koronavirüs kısıtlamaları zemininde, birçok kişi arkadaşlık hizmetlerine yönelik tutumlarını kökten revize etti ve bunları temas çevrelerini genişletmek için bir araç olarak kullanmaya başladı. Görünüşe göre, on binlerce insan sadece aşklarını değil, yeni arkadaşlar bulmakla da ilgileniyor.

Çevrimiçi görüntülü sohbetler — Camsurf, Chatroulette, Chatrandom, coomeet.com/tr ve diğerleri — İnternet kullanıcılarının özellikle ilgisini çekti. Gereksiz eylemler olmadan mümkün olduğunca çabuk yeni insanlarla tanışıp iletişim kurmalarına izin verdi. Aynı zamanda, birçok görüntülü sohbet, partner aramak için temel parametreleri belirlemenize olanak tanır: cinsiyet, yaş, coğrafi konum, ilgi alanları vb. Sadece birkaç tıklama ile sistem size belirtilen parametrelere en uygun partneri bulur. Veya ek ayarlar kullanıyorsanız tamamen şans çarkına güvenebilirsiniz. Çevrimiçi görüntülü sohbet — her zaman beklenmedik ve ilginç tanışmalar!

4. Uzun mesafeli ilişkilerin canlılığının artması

Uzun Mesafe İlişkileri Araştırma Merkezi'ne göre, yalnızca ABD'de 14 milyondan fazla çift böyle bir ilişki yaşıyor. Bunların yaklaşık %33'ü seçkin üniversitelerde eğitim alabilmek için farklı şehir ve eyaletlerde yaşamak zorunda kalan öğrencilerdir.

Pandemiden önce, tüm uzun mesafeli ilişkilerin yaklaşık %40'ı ayrılıkla sonuçlanıyordu. Ancak şimdi bu rakam önemli ölçüde azalmıştır. Mevcut koşullarda insanlar ayrılığa katlanmaya ve yeni bir tanışmayı beklemeye hazır. Herkes er ya da geç her şeyin yoluna gireceğini ve tekrar birlikte olacağını biliyor.

5. Çevrimiçinden çevrimdışına geçiş hazır

2020 yılının başlarında, Covid-19 vakalarının hızla arttığı ve henüz etkili bir aşının bulunmadığı zamanlarda, insanların %50'si internetten tanıştığı kişilerle çevrimdışı olarak buluşmaya hazır olmadığını bildirdi. Hatta %30'u pandemi tamamen bitene kadar buluşmaya çıkmayacağını söylemiştir. Şimdi durum çok daha iyi hale geldi. Aşılar şimdiden etkinliğini gösterdi, aşılanan kişi sayısı her geçen gün artıyor ve karantina kısıtlamaları giderek zayıflıyor. Buna göre, giderek daha fazla insan çevrimiçinden çevrimdışına geçmeye, yüz yüze tanışmaya ve gerçek dünyada iletişim kurmaya devam etmeye hazır.

6. Gerçek bir buluşmadan önce partnerin ayrıntılı incelenmesi

Önceki trende rağmen hala çevrimdışından çevrimiçine geçme acelesi mevcut değildir. Ve bu gerekli de değil. Günümüz insanları, internet üzerinden iletişim aşamasında partneri daha iyi tanımayı ve aceleci adımlar atmamayı tercih ediyor. Çevrimiçi arkadaşlık yaygınlaşmıştır ve görüntülü sohbette iletişim popüler bir trend haline gelmiştir. Herkes, partneri ilk çevrimdışı buluşmadan önce ne kadar iyi tanırsa, bu buluşmanın sonunda başarılı olma olasılığının o kadar yüksek olduğunun farkındadır. Ayrıca acele etmenizi de önermiyoruz. Canlı bir buluşmaya gitmeden önce en az 3-5 görüntülü konuşma yapın.

7. Tanışmak için yeni kişiler ararken ortak ilgi alanlarına verilen daha fazla önem

Tabii ki, çoğunluk hala potansiyel bir partnerin görünüşüne göre hareket etmektedir.. Ancak olumlu bir eğilim görüyoruz — ortak ilgi ve tercihlere önem. Günümüz insanları, güzel bir görünüşün mutlu bir ilişkinin garantisi olmadığını biliyor. Kafadengi birini arıyorum! Bunun için zaten birçok tematik ve son derece uzmanlaşmış arkadaşlık hizmetleri var. Örneğin, vejetaryenler, eşcinseller, evcil hayvan severler, astrolojiyle ilgilenen insanlar vb. için bir arkadaşlık sitesi/uygulaması bulabilirsiniz. Deneyimlerin gösterdiği gibi, burada yeni arkadaşlar ve ruh eşi bulmak Tinder veya Badoo gibi popüler sitelerde bulmaktan çok daha kolay.

Özet : Daha fazla değişiklik gelecek

Şimdi, durumun yavaş yavaş normalleştiği fakat eski hayatın hala çok uzakta olduğu, COVID sonrası bir dönemin eşiğindeyiz. Şu anda, web arkadaşlık sektöründe kesinlikle çok daha fazla değişiklik olacak. Ve bunun birkaç nedeni vardır:

1. Dünya çapında milyonlarca insan çevrimiçi arkadaşlığın faydalarını takdirle karşılamıştır ve çevrimdışı arkadaşlığa dönmek için hiç acelesi yok.

2. Arkadaşlık siteleri/uygulamaları ve rastgele sohbetler aktif olarak modernize edilip geliştirilmekte ve daha fazla benzersiz ve kullanışlı özellikler sunulmaktadır;

3. Salgının yavaş yavaş kaybolmasına rağmen arkadaşlık sitelerinin kullanıcı sayısı artmaya devam ediyor.

Çevrimiçi arkadaşlık sektöründeki değişikliklerin çoğu gerçekten olumlu. Negatif eğilimler bir elin parmakları kadardır. Bu, bazı sitelerde ücretli abonelik fiyatlarındaki artış ve zayıf denetime sahip sitelerdeki dolandırıcıların sayısındaki artıştır. Ama genel olarak, kritik bir şey yoktur.

Konuya en uygun bilgileri paylaşmak ve web arkadaşlığından en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak için güncellemeleri ve yenilikleri kesinlikle takip etmeye devam edeceğiz!