Yerden ısıtma sistemleri verimli ve pratik bir şekilde ısınmanızı sağlıyorlar. Çevreci ve verimli tasarımları ile birlikte etkili bir ısınma isteyenlerin son zamanlarda en çok tercih ettikleri yöntem olan yerden ısıtma günümüz teknolojisi sayesinde çok daha verimli bir hale geliyor. Aynı zamanda düşük maliyetlere sahip olması bakımından da tercih edilen desenerji yerden ısıtma sistemleri ile birlikte harika bir verimlilik elde edebilirsiniz. Pek çok alana uygulanması bakımından da cazip hale gelen yerden ısıtma, tüm bu özellikleri sayesinde eşsiz bir ısı kaynağı sunarak, ısınma sorunlarınızın ortadan kalkmasına ve uzun ömürlü bir şekilde sistemi kullanmanıza imkân tanıyor.

Yerden Isıtma Sistemi Nedir?

Isıtma sistemleri arasında özellikle son dönemlerde öne çıkan yerden ısıtma sistemi ekonomik olduğu kadar beraberinde pek çok avantaj da taşımaktadır. Temel olarak zemin döşeme malzemesi olarak kullanılan malzemelerim altında özel yöntemler ile serilmekte olan bu sistem, sıcak suyu kullanarak oda içinde sürekli olarak sıcak suyun dolaşımını sağlar ve böylece odanın eşit bir şekilde ısınmasına da etki eder. Aynı zamanda zeminden ısı yaydığı için de zeminden kaynaklı olarak ısı kayıplarının da tamamen önüne geçmektedir. Oturma odasından evin her odası için rahatlıkla uygulanabilen yerden ısıtma çeşitli işyerleri ya da büyük alana sahip mekanlar için de tercih edilebilmektedir.

En büyük özelliklerinden birisi olan ekonomik olması, yerden ısıtmayı daha tercih edilebilir hale getirirken oda içinde ideal ısı derecesinin korunmasını sağlaması da çevresel olarak koruma sunmasına yardımcı olmaktadır. Temel olarak yerden ısıtma çalışma prensibi zemine döşenen ısıtma boruları sayesinde sağlamak üzerine kuruludur. Zeminde yer alan borular sayesinde ısı kaynağından almakta olduğu enerjiyi zemine yayar ve böylece ortama özel bir sıcaklık yaymaktadır. Yerden ısıtma sistemleri de türlerine göre sulu ve elektrikli olarak ayrılmaktadır. İsimlerinden tahmin edileceği gibi sulu sistemler, özel boruların içinden sıcak suyun sürekli olarak devir daim olması ile çalışmaktadır. Elektrikli olanların çalışma prensipleri ise biraz daha farklılık göstermektedir. Ancak ekonomik olmaları bakımından yerden ısıtma sistemleri arasında özellikle sulu sistemler tercih edilmekte ve pek çok alanda kullanılmaktadır. En büyük faydalarından olan oda içine homojen bir şekilde ısı dağılımı yapmaları yerden ısıtma sistemlerinin her zaman klasik sistemlere göre önemli bir avantajı olarak öne çıkıyor.

En Uygun Malzemeler ile Kurulum Yapılıyor

Yerden ısıtma malzemeleri ısıtma için kullanılacak olan temel ekipmanlardan oluşmaktadır. Bu malzemeler yüksek kullanım ömrüne sahip olup kurulum aşamasında sorun çıkarmayacak bir şekilde döşemeleri yapılmaktadır. Yerden ısıtma sistemine özel olarak tasarlanmış olan bu malzemeler kullanım bakımından her zaman en iyi ısıtma değerlerini sizlere sunarlar. Dayanıklılıkları ve ısı açısından verimlilikleri ile birlikte malzemeler ısı yalıtım levhası, kollektör, kenar yalıtım bantı, kesme vanası, termostat, yer sensörü, borular, şap katkısı ve yerden ısıtma straforu gibi malzemelerden oluşmaktadır.

Her bir malzemenin ısıtma sistemi için özel bir katkısı ve kullanımı bulunmaktadır. Malzemeler yüksek kalite standartlarına sahip oldukları için kurulum sonrasında en verimli ve iyi ısıtmayı sizlere kolayca sunarlar. Kullanıma ve zamana bağlı olarak yıpranmayan yapıları ise düzenli bakımlarının yapılması halinde çok uzun ömürlü bir kullanım imkânı yaratırlar. Bu malzemeler aynı zamanda diğer ısıtma sistemlerinin parçalarına göre çok daha uygun fiyatlar ile sizlere sunuluyor.

Yerden Isıtma Sistemi Nasıl Kuruluyor?

Yerden ısıtma sistemi istenilen alana çok kısa süreler içerisinde kurulumu yapılacak bir sistemdir. Özellikle kalorifer gibi sistemlerde pek çok kazı ya da duvar delme işlemi yapılmasına karşılık yerden ısıtma sisteminde bu türden uygulamalar görülmez. Genelde zemindeki malzemenin altına yerden ısıtma yapılmaktadır. Ancak zemin malzemesi bozulmak istenmediği durumlarda zemin malzemesinin üzerine yerden ısıtma sistemi kurulabilmekte, sistemin üzerine de tercihe bağlı olarak yeniden zemin malzemesi döşenmektedir. Her iki durumda da hızlı ve pratik bir şekilde ısıtma istenen yere kurulum tamamlanmaktadır.

Öncelikli olarak döşeme yapılacak olan alan için ısı yalıtım bandı yapıştırılmaktadır. Daha sonra ise sistem için önemli olan modülasyon panellerinin serilme işlemine geçilmektedir. Bu paneller yerden ısıtma köpüğü olarak da bilinmektedir. Serilme işlemi sonrasında modül üzerine yerden ısıtma borusu yerleştirilmeye geçilir. Boruların özenli bir şekilde yerleştirilmesi sonrasında sistem test edilir ve test sonrasında herhangi bir sorun yoksa temel kurulum hattı ısıtma kanalına bağlanarak yerden ısıtma sistemi kullanıma hazır hale gelmektedir. Yerden ısıtma sistemi verimli ve son derece pratik olması bakımından her zaman en iyi ısıtmayı bulmanıza yardımcı oluyor.

Yerden Isıtma Sistemi Önemli Avantajlar Sunuyor

Yerden ısıtma fiyatları ve diğer sunduğu avantajlar ile birlikte son derece kullanışlı ve tercih edilebilir bir sistem olmaktadır. Maliyeti son derece uygun olup her zeminde kullanılması açısından avantajlı olan bu sistem, herkes tarafından tercih edilebilir olmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda özellikle çocukların bulunduğu yaşam alanları için de büyük yararlar sunar çünkü toz, bakteri ya da mikrop gibi zararlı akarların oluşmasını engelleyerek her zaman sağlıklı ve hijyenik bir şekilde kullanım sunarlar. Bunun yanında çocuklar için yerden ısı yayıldığı için yerde oynamaları için de sağlıklı bir kullanım yaratırlar. Yaşam alanının ayrıca dışarıda kalacak ısıtma sistemlerinden de uzaklaşmasını sağlayarak daha dekoratif görünmesine yardımcı olmaktadırlar.

Ayarlanmak istenen ısı derecesinin kolay bir şekilde ayarlanma yapılabilmesi yerden ısıtma sistemlerini pratik hale getirir. Bu sayede en ideal ısı derecelerine kolayca ulaşabileceğiniz gibi aynı zamanda homojen bir şekilde alana ısı dağılımı yaptığından ısıtma maliyetlerinin de düşmesinin yanında daha stabil ısı değerlerinin elde edilmesine yardımcı olmaktadır. Geniş alanlarda dahi başarılı sonuçlar vermesi bakımından çeşitli işyerlerinde ya da kamu kuruluşlarında da rahatlıkla uygulanabilir olması yerden ısıtma sistemlerini çok avantajlı olarak öne çıkarıyor ve tercih edilebilir kılıyor.

Uzun Ömürlü Kullanım İmkânı

Yerden ısıtma sistemleri için en yüksek kalitede malzemeler ile çözümler üretilmektedir. Bu bakımdan kurulum sonrasında istenilen stabil ısı değerleri hemen elde edildiği gibi aynı zamanda çok uzun ömürlü bir kullanım imkânı da sağlanmış olmaktadır. Yerden yayılan ısı sayesinde odadaki ısı değerleri daha iyi korunmakta, vücudun en çok üşüyen bölümleri olan ayak kısımları ısınarak genel vücut ısısının daha sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi mümkün olmaktadır. Bu özelliklerinin yanında yerden ısıtma sistemlerinde çok geniş alanlarda da etkili çözümler alabilirsiniz. Özellikle cami gibi alanlarda tercih edilerek verimli bir ısıtma sunan sistem, aynı şekilde çok geniş alanlarda da rahatlıkla kullanılabilmektedir. Isı kontrol etme paneli ile birlikte döşemesi yapılmış ancak ısıtma istenilmeyen alanları da anlık olarak pasif durumuna getirebilir ve böylece tamamen isteğe bağlı olarak çalışma elde edebilirsiniz.

Yüksek kalitede sunulan başta rehau yerden ısıtma sistemleri olmak üzere tüm sistemler en iyi ve verimli sonuçları almanıza yardımcı oluyor. Çevreci tasarımları ile birlikte doğal kaynakların tüketilmesinin de önüne geçen yerden ısıtma ile başta kendiniz olmak üzere tüm ailenizin büyük bir kolaylık elde etmesi mümkün hale geliyor.